Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sparkad från SR – utan förklaring

Publicerad: 9 december 2011, 13:47

Joakim von Braun.

Foto: SVT.

Sveriges Radios säkerhetssamordnare Joakim von Braun har fått sparken. Han fick ett papper där det bara stod att han skulle sägas upp, utan någon förklaring. – Jag har fått beskedet att jag blivit uppsagd. Jag har ingen aning om varför, säger han.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

IT-säkerhetsexperten Joakim von Braun, som har en provanställning för den nyinrättade tjänsten som säkerhetssamordnare för IT och informationssäkerhet på Sveriges Radio fick i dag helt krasst ett papper av sin chef Thomas Rotermund.

Där stod det att han ska sägas upp. Joakim von Braun har inte fått någon förklaring, mer än att personer i ledningen saknade förtroende för honom.

– Jag är förvånad, ledsen och upprörd. Jag förstår ingenting, säger Joakim von Braun till Resume.se.

Thomas Rotermund delar inte Joakim von Brauns version. Han menar att ett samtal har förts och att Joakim von Braun fått en förklaring.

– Han har varit provanställd hos oss. Bedömningen vi har gjort är att han inte passar in i organisationen. Det handlar om en bedömning av hur han fungerar organisatoriskt. Det är en känsla många gånger, det finns inget konkret.

Krävs det inte mer för att säga upp en person, trots att det handlar om provanställning?
– Nej, inte här där han accepterat vårt avtal om sex månaders provanställning.

Joakim von Braun har på senare år bland annat arbetat på Symantec och High Performance Systems.

Tidigare har han även arbetat åt Säpo och underrättelsetjänsten.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.