Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sparkade BT-höjdarens revansch

Publicerad: 12 april 2013, 09:31

Resumé har tidigare berättat att Bonnier Tidskrifter annonsdirektör Anna Ericson fick sparken från bolaget. Källor har gjort gällande att hon inte har fungerat i sin roll samt att hon har varit frånvarande i densamma. Anna Ericsson tar nu revansch och går in som ny vd för Magasinbolaget, vilka ansvarar för försäljningen av annonser till Aftonbladets Magasin.


Ämnen i artikeln:

Anna EricsonBonnier Tidskrifter

– Anna Ericson är en av de bästa i branschen. Med hennes erfarenhet och kreativa affärssinne ser vi stora möjligheter att utveckla vårt erbjudande, säger Henri Brännström, styrelseledamot och huvudägare i Magasinbolaget i en kommentar.

Hon kommer närmast från en roll som annonsdirektör hos Bonnier Tidskrifter.

Anna Ericson
har även arbetat som annonschef på Aftonbladet och försäljningsdirektör på Schibsted Tillväxtmedier:

– Aftonbladets magasin håller en hög kvalitet och organisationen är snabb, flexibel och i framkant när det gäller utvecklingen i digitala medier. Att få fokusera på försäljning med ett duktigt gäng i en dynamisk miljö känns oerhört stimulerande, säger Anna Ericson i en kommentar.

Magasinbolaget säljer samtliga annonser för Aftonbladets magasin och veckotidningar samt online-annonser. Bolaget drog igång Annonsdax 2011.

Målet är att samla annonsförsäljningen hos en aktör och på så sätt få större fokus på magasinen.

Magasinbolaget har expanderat kraftigt och fördubblat antalet säljare på ett år.

Rekryteringen av Anna Ericson stärker ledningen och innebär att bolaget kan rusta för ytterligare tillväxt.

Henri Brännström har varit vd på Magasinbolaget sedan start och väljer i stället på att fokusera på styrelsearbetet:

– För oss på Aftonbladet är Anna Ericson en drömrekrytering. Jag har jobbat med Anna tidigare och älskar hennes energi och professionalitet, säger Anna Kult, featurechef på Aftonbladet och styrelseledamot i Magasinbolaget.

Anna Ericson tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Så här sade Anna Ericsson till Resumé då hon lämnade Bonnier Tidskrifter:
”Det är inget dramatiskt, jag känner att jag är klar med det uppdrag jag fick när jag anställdes. Det har varit en väldigt rolig tid som har gått extremt fort. Nu ser jag fram emot nya utmaningar. Jag önskar hela mitt säljgäng och Bonnier Tidskrifter lycka till.”

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.