onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sparkade Hitta-vd:n: "Kan ta gift på att jag är oskyldig"

Publicerad: 21 december 2010, 16:03

– Jag kan förstå att det kan tolkas som att jag har något att göra med förskingringen. Men det kan jag ta gift på att jag inte har. En polisanmälan har lämnats in kring en helt annan person som vi valde att hålla anonym, säger Rui Brites de Sousa, som fått sparken från Hitta.se.

Ämnen i artikeln:

Hitta.seRui Brites de SousaSchibsted

KB

Karl-Johan Byttner


Rui Brites de Sousa. Foto: Sören Andersson.

Resume.se har tidigare rapporterat om att en anställd på Hitta.se misstänks för att ha nyttjat företagskontot och köpt datorer och annan elektronik åt sig själv. Personen ifråga hade rätt att beställa utrustning i företagets namn och Hitta:se:s styrelseordförande Mats Eriksson misstänkte att personen sålt utrustning vidare.

Hitta.se:s vd Rui Brites de Sousa fick sparken bara dagarna efter att informationen gått ut. Styrelsens förklaring – han har inte längre deras förtroende.

Rui Brites de Sous bedyrar sin oskuld:

– Jag vet fortfarande inte varför jag har fått sluta. Men jag har ingen som helst koppling till incidenten förutom att jag var vd under tiden som det hela skedde.

En styrelse som vill hantera en avsatt vd på ett bra sätt skulle väl inte plocka bort någon dagarna efter att man gått ut med information kring en förskingring på företaget. Och sedan inte ge någon information om varför vd får lämna?
– Jag förstår att man kan tolka det på ett visst sätt, men man måste komma ihåg att det kan finnas misstolkningar av informationen som har gått ut.

Han menar också att en vd kan bli avsatt utan vidare förklaringar och att det är något man får acceptera. Han tycker ändå att det är extremt olyckligt om det tolkas som att han har något att göra med förskingringen:

– Jag kan ta gift på att jag inte har något med detta att göra.

Då informationen gick ut till media om förskingringen valde Hitta.se att hålla personen anonym. En polisanmälan har lämnats in:

– Jag tänker fortfarande inte berätta vem anmälan gäller. Det skulle vara än mer felaktigt att göra det nu då jag inte ens längre är vd. Så detta får du ta med tf vd Mats Eriksson eller Schibstedts ordförande Gunnar Strömblad.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev