Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sparkades för att hon hade flickvän – startar nytt fackförbund

Publicerad: 24 oktober 2008, 08:59

Johanna Korhonen skulle precis ta över chefredaktörskapet på den finska dagstidningen Lapin Kansa då hon sparkades. Anledningen var att hon inte berättat för ledningen att hon lever med en kvinna. Nu startar hon en ny förening vid sidan om Finlands Journalistförbund.


Fram till oktober var Johanna Korhonen chefredaktör för det finska Journalistförbundets medlemstidning Journalisten. Målet var att hon skulle ta över tjänsten som chefredaktör för Alma Medias dagstidning Lapin Kansa den 15 december men hon sparkades redan innan hon hann kliva in på redaktionen.

Nu berättar Johanna Korhonen, som enligt FNB tidigare kritiserat sin förra arbetsgivare för att vara odemokratisk, hemlighetsmakare och slösande, att hon startar en konkurrent till det finska Journalistförbundet. Förbundet har fått namnet Suomen Journalistit och Korhonen blir ordförande för det.

Korhonen har inte gått ut med några uppgifter om exakt vad föreningen ska göra eller vilka mål de satt upp för antal medlemmar.

Igår, torsdag, skickade anställda på Journalistförbundets kontor ut ett öppet brev där de krävde att Korhonen ska uteslutas ur förbundet. Anledningen är att de anser att Johanna Korhonen misskrediterar förbundet i media.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.