Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sparkas av CNN efter bild på Trumps blodiga huvud

Publicerad: 1 juni 2017, 06:42

Humorprofil får sparken från CNN efter att ha lagt upp bild med Donald Trumps avhuggna huvud, ytterligare SVT-profil får lämna av åldersskäl och föräldrar nekas rätt till sin döda dotters Facebookkonto. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Claes Elfsberg

Sparkas av CNN efter bild på Trumps blodiga huvud
CNN klipper samarbetet med skådespelaren och komikern Kathy Griffin efter den mycket uppmärksammade händelsen då hon lade upp en bild på sociala medier där det framstår som att hon håller president Donald Trumps blodiga huvud i  handen. Kathy Griffin har i tio år lett tv-kanalens nyårsprogram tillsammans med nyhetsankaret Anderson Cooper. Komikerns agerande har skapat en kritikstorm, både från presidentens meningsmotståndare och från presidenten själv på Twitter: ”Kathy borde skämmas. Mina barn, speciellt min 11-årige son Barron, tycker att det här är jobbigt. Sjukt!” Kathy Griffin själv har bett om ursäkt och raderat bilden.

Folkkär profil lämnar SVT
Den folkkära Rapport-reportern Göran Åhgren har fyllt 67 år och måste därför sluta på SVT. Till skillnad från kollegorna Claes Elfsberg och Marianne Rundström som kritiserat 67-årsregeln, är han inte arg.

– Jag har haft så himla kul så varför ska jag inte unna andra att få ha det också, säger han till Expressen.

Göran Åhgren har arbetat på SVT sedan 1970-talets slut.

Libanon stoppar storfilmen Wonder Woman
Libanons inrikesdepartement  har förbjudit storfilmen Wonder Woman. Bakgrunden är att huvudrollen spelas av Gal Gadot, israel och tidigare armésoldat. Det uppger israeliska säkerhetskällor för Reuters. Libanon är sedan länge officiellt i konflikt med Israel och har en lag som innebär att man bojkottar israeliska produkter och förbjuder libaneser från att resa till Israel.

Föräldrar nekas rätt till sin döda dotters Facebookkonto
Föräldrarna till en femtonårig ficka bad Facebook om tillgång till dotterns Facebookkonto för att se om hon blivit mobbad innan hennes död, nu nekas de rätten. Besluten om att de inte får tillgång till hennes chatt fattades i en domstol i Berlin under onsdagen. Tonårsdottern dog 2012 efter att ha fallit framför ett tunnelbanetåg.  Domen går emot det beslut som den lägre, regionala instansen, fattade 2015. Facebook har bland annat vägra meddela vem som fryste kontot, skriver The Guardian. 

Lars Lerin gör ny tv-serie i SVT
Den Nexiko-producerade serien ”Vänligen Lars Lerin” blev en succé. Nu får konstnären Lars Lerin ett nytt program i SVT. Programmets arbetsnamn är "Lerins lärlingar" och går ut på att personer med funktionsnedsättning går i konstskola.

Serien spelas in i Värmland i augusti och deltagarna kommer från Karlstad kommuns handikappomsorg. Det skriver Värmlands Folkblad. Programmet har premiär i januari 2018.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Claes Elfsberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.