Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Sparkas för bok om kungens privatliv

Publicerad: 2 November 2010, 08:09

Sveriges Radio kickar medarbetaren Tove Meyer. Orsak: Hon har varit med och skrivit boken om kungens okända privatliv – "Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”.


Ämnen i artikeln:

Tove MeyerSveriges Radio

Tove Meyer. Foto: Sveriges Radio.

Dagens Nyheter skriver i dag att Tove Meyer, en av författarna till den omtalade nya boken "Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”, blivit av med sitt jobb – en projektanställning som researcher på Sveriges Radio.

– Jag blev inkallad till min chef i fredags. Han berättade att min projektanställning i radions P3, som var tänkt att pågå fram till sommaren, är avslutad med omedelbar verkan. Jag får lön fram till årsskiftet, men får inte längre arbeta redaktionellt. Anledningen är min medverkan i boken om kungen och att det nyhetsvärde som detta har inte gick att förena med mitt jobb som researcher. Företaget kan inte acceptera att jag har dubbla roller, säger Tove Meyer till DN.

På bokförlaget Lind & Co ställer man sig frågande till Sveriges Radios agerande.

– Det är väldigt förvånande. På SR har man hela tiden käns till att hon skrivit boken. Men uppenbarligen har man fått kalla fötter säger förlagschefen Kristoffer Lind till DN.

Boken, som snart släpps, har fått mycket stor uppmärksamhet för att den ska avslöja okända detaljer om kungens privatliv.

Boken har bland annat marknadsförts med påståendet: Hade statsministern gjort samma saker som kungen hade han tvingats avgå omgående.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Tove MeyerSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.