Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sparpaket på Expressen: Bemanningsbolaget får ta smällen

Publicerad: 16 december 2016, 08:21

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Som Resumé tidigare rapporterat att Expressen kommer tvingas göra omfattande besparingar efter ett intäktstapp på 100 miljoner kronor. Nu flaggar ledningen för ett sparpaket och det är de anställda på Marieberg Media som drabbas.


Ämnen i artikeln:

ExpressenMarieberg Media

I slutet av oktober rapporterade Resumé om Expressen kommer att tvingas hårdspara för att undvika förlust. Papperstidningarna (med GT och Kvällsposten inkluderat) tappar närmare 100 miljoner i intäkter under 2016.  Enligt uppgifter till Resumé drar Expressen TV:s storsatsning på sig lika stora förluster.  

LÄS MER: "Expressen tappar 100 miljoner i intäkter"

Nu bekräftas Resumés uppgifter om tidningens besparingar. Tidningen genomför i början av 2017 en omorganisation som innebär en nedbemanning och bemanningsföretaget Marieberg Media får ta hela smällen, rapporterar Journalisten.

Förhandlingarna mellan tidningsledningen och journalistklubben slutade i oenighet. Det finns inga uppgifter på om hur många tjänster det rör sig om, men facket tycker att sparpaketet är väl tilltaget.

– Vi sitter i förhandlingar som i delar inte är färdiga, så några kommentarer om detaljer kan jag inte ge. Men, det är ingen hemlighet att ett antal tjänster på Expressens redaktion dras in. Den första delen av MBL-förhandlingen, om organisationen, slutade i oenighet. Journalistklubben tycker att företagsledningen tar i för mycket, säger klubbordförande Jan Spångberg till Journalisten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenMarieberg Media

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.