Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sparpaketet klart på Bonnier Tidskrifter

Publicerad: 22 oktober 2012, 07:16

Foto: Pressbild.

I våras kom beskedet att Bonnier Tidskrifter måste minska personalstyrkan med 70 personer. Sparpaketet är nu klart. Drygt 50 personer har tagit avgångsvederlaget – 11 tvingas gå.


I våras kom beskedet att personalstyrkan på Bonnier Tidskrifter ska minskas med 15 procent. Det innebär 70 tjänster av  445 och både redaktionell och administrativ personal berörs av sparpaketet.  Resumé och kundtidningsföretaget Spoon berörs inte av neddragningarna.

Nu är sparpaketet klart. Drygt 50 personer tackade  ja till det avgångsvederlag som förlaget erbjöd, skriver BT på sitt  intranät.

Krister Berntsson, fackordförande för förlagets största klubb  journalisterna, säger till Resumé att 6 journalister, varav tre är fackmedlemmar, tvingas gå.

Unionens fackordförandepå BT, Stina Lundgren, säger till Resumé, att 5 från hennes sida får gå.

Sammanlagt kommer BT alltså varsla 11 personer.

– Det har varit lyckade förhandlingar. Många chefredaktörer har kämpat för att få behålla sin personal. Betydligt färre kommer att få gå än det första budet, säger Krister Berntsson.

Uppsägningarna kommer att slå brett över Bonnier Tidskrifter. Av de sex medarbetare som tvingas lämna förlaget är tre medlemmar i journalistklubben. Den senaste tiden har Bonnier Tidskrifter märkt att konkurrensen med Expressens bilagor har intensifierats.

– Det är inte konjunkturläget som har drabbat vår ekonomi, det är ett strukturläge. Jag sitter inte en med facit för hur vi ska göra. Men vi måste stå fast vid vårt kvalitetstänk, säger Krister Berntsson till Resumé.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.