Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Spelhysteri på Ottos efterträdare

Publicerad: 18 december 2008, 13:32

Ett spelrace på Per-Anders Broberg som Expressens nye chefredaktör fick Expekt.com att chocksänka oddsen. Nu har spelbolaget stängt spelet efter att stora summor spelats på den tillförordnade chefredaktören. – Det är femsiffriga belopp som satsats, säger Dan Wikman på Expekt.com.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonPer-Anders BrobergExpressenOtto Sjöberg

Per-Anders Broberg. Foto: JONTE WENTZELL.

Intresset bland spelarna är stort för vem som blir Expressens nye chefredaktör efter Otto Sjöberg.

Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen Digitala Medier, är fortfarande favorit: Hans odds på Expekt.com sjönk nyligen från 2.10 till 1.90 gånger pengarna.

Men Per-Anders Broberg – administrativ redaktionschef som blir tillförordnad chefredaktör när Otto Sjöberg slutar på lördag– har blivit ett glödhett objekt.

Oddsen på Per-Anders Broberg chocksänktes från 8.00 till 5.00 gånger pengarna. Just odds-racet på Per-Anders Broberg gjorde att Expekt.com stängde spelet vid lunchtid i dag.

– Vi har stängt spelet tillfälligt, spelet kommer att ligga nere tills vi fått mer information centralt från Expressen om när de kommer att presentera efterträdare, säger Dan Wikman.

Han säger att spelet sannolikt öppnas igen under mellandagarna med nya odds.

En förklaring till odds-racet på Broberg är att han trots allt är tillförordnad chefredaktör och att oddsen på honom varit förhållandevis höga.

En annan förklaring kan vara att folk med inside-information sett möjligheten att göra sig en rejäl hacka.

– Det är lurigt med den här typen av spel där det finns inside-information, säger Dan Wikman.

Expekt.com har inte gjort någon särskild kontroll på vilka storspelarna är.

– Så stora belopp handlar det inte om. Men för att vara ett specialspel är det stora belopp, uppemot femsiffriga belopp har satsats, säger Dan Wikman.

Per-Anders Broberg har inga kommentarer till odds-racet på honom.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.