Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Splay investerar i ny videotjänst

Publicerad: 15 december 2016, 13:11

Sebastian Broms, grundare Oakwood, Anton Ahlin, grundare Speeks och Splays vd Vigor Sörman.

Foto: Pressbild

Speeks är appen som låter användare kommentera andras Youtubeklipp. Digitalbyrån Oakwood och talangnätverket Splay ligger bakom lanseringen.


Ämnen i artikeln:

Vigor SörmanOakwoodOnlinevideowebb-tv

I dag är det premiär för Speeks – en app som kan göra alla till kommentatorer. Bakom Speeks står entreprenören Anton Ahlin och digitalbyrån Oakwood, som redan från starten fått investering av det digitala mediehuset Splay. Enligt Breakit pumpar de initialt in 800 000 kronor i projektet, samt lånar ut några av sina influencers till en lanseringsserie på Youtube.

En förebild till Speeks är givetvis Felix "PewDiePie" Kjellberg som byggt upp sin enorma följarskara genom att kommentera spelvideos. Tjänsten använder Youtubes API för att strömma video. Det innebär att den ursprungliga Youtube-videon får både visningar och annonsintäkter.
– Speeks tar det till nästa nivå och skapar en ny arena för alla som älskar att kommentera videoklipp. I framtiden tror jag att vi kommer få se Speeks-stjärnor, precis som det finns YouTube- och Instagram-stjärnor idag, kommenterar Vigor Sörman, vd och grundare av Splay.

Speeksplanerar nästa finansieringsrunda i början av 2017.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.