Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Splay öppnar kontor i Danmark

Publicerad: 8 september 2014, 09:07

Vigor Sörman

YouTube-nätverket med 6,7 miljoner prenumeranter öppnar nu kontor i Danmark. Splay hoppas därmed kunna locka reklaminvesteringar från linjär-tv. - Tack vare våra lokala kontor får vi en nära relation med våra talanger och kan kvalitetssäkra kampanjerna, säger Vigor Sörman, grundare och vd för Splay, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Vigor SörmanMTG

Splay etablerar sig nu i Danmark och utökar sitt utbud av premiuminnehåll på YouTube. Därmed hoppas man vara ett intressant alternativ när reklaminvesteringarna lämnar linjär-tv. Några av Danmarks största YouTube-stjärnor är med redan från starten.

-Vi har över 35 miljoner visningar i månaden i Sverige och 50 miljoner i Norden. Inget annat mediahus eller playkanal är i ens i närheten av de trafiksiffrorna, säger Vigor Sörman, grundare och vd för Splay, i ett pressmeddelande.

Splays kunder består i dag av varumärken som t.ex. McDonald's, Unilever, Coca-Cola och Procter & Gamble. Med kontor i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn hoppas Splay på fler nordiska kampanjer.

-Vi ser en fantastisk utveckling nu där kunder kommer tillbaka med större budgetar och vill satsa nordiskt. Tack vare våra lokala kontor får vi en nära relation med våra talanger och kan kvalitetssäkra kampanjerna, säger Vigor Sörman, i ett pressmeddelande.

Splay ägs i dag till 35 procent av MTG.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Vigor SörmanMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.