Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Splay tar Skavlan ut på Youtube

Publicerad: 17 september 2014, 12:15

Fredrik Skavlan tar klivet fullt ut på Youtube. Skavlans Youtubekanal lanseras i dag med klipp från tidigare säsonger, extramaterial och nyproducerat exklusivt innehåll.


Ämnen i artikeln:

Fredrik SkavlanSkavlanYoutube

Redan från start kommer kanalen innehålla Skavlans mest minnesvärda intervjuer med bland andra Bill Gates, Rihanna, Bon Jovi, Al Gore, Alicia Keys, Robbie Williams, John Cleese, David Guetta, Jamie Oliver, Michael Palin med flera. Kanalen kommer uppdateras varje vecka med nytt material från den nya säsongen och exklusivt extramaterial, bland annat fighten mellan Skavlan och Alexander "The Mauler" Gustafsson.

– Det ligger redan tusentals Skavlan-klipp på Youtube som tittarna lagt upp själva genom åren, nu organiserar vi allt innehåll på en egen kanal, säger Skavlans producent Marianne Torp Kierulf i ett pressmeddelande.

Kanalen är ett samarbete mellan Fredrik Skavlans egna produktionsbolag och Youtube-nätverket Splay.

– Det är en stor ära för oss att få samarbeta med Nordens största tv-stjärna. Skavlan har gjort hundratals intervjuer med flera av världens mest intressanta personer och vi ser fram emot att få sprida innehållet på Youtube och nå ut till en global publik, säger Vigor Sörman vd och grundare av Splay i en kommentar.

– Talkshows har haft ett starkt intåg på Youtube det senaste året. Några av världens mest framstående personer inom området, såsom Jimmy Kimmel, Ellen DeGeneres och Jonathan Ross, ser Youtube som en självklar plattform för att nå en yngre publik. Vi är därför glada att Skavlan väljer att ta klivet ut på YouTube så att fler får chansen att ta del av programmet, säger Anna Gernandt Nordisk partnerchef Youtube i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.