Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sportankare släpper platta

Publicerad: 25 september 2009, 12:03

Från tv-sporten – rakt in i stentuffa popbranschen. Kristina Westberg, 32, satsar på en musikkarriär som singer/songwriter. Debutalbumet släpps i slutet av oktober.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Kristina Westberg.

Parallellt med journalistkarriären har Kristina Westberg odlat sitt andra stora intresse – musiken. Hon är sångerska och hennes debutalbum  ”Good Days” släpps den 28 oktober. I två år har hon arbetat med plattan i studion.

– Det känns fantastiskt att vara klar med skivan, säger hon till Resume.se.

Vad har du för drömmar och mål med musiken?

–  Att så många som möjligt ska lyssna på min musik. Det är en jättetuff bransch men jag hoppas att det ska gå bra och att folk ska tycka om det jag gör.

Kristina Westberg har skrivit all text och musik själv. I bandet ingår flera kända namn: Magnus Olsson och Rikard Lidhamn (Oh Laura), Robin Tinglöf (Meadowland) samt Henrik Åström (tillika medproducent). Även Jörgen Kjellgren från Oh Laura finns med på några låtar.

Kristina Westberg är – hittills – mest känd för sina sejourer på SVT- och TV4-sporten. Westberg slutade på TV4-sporten strax före jul. Hon har även jobbat på GP, TT och webbyrån Pointbreak.Numera frilansar hon, bland annat för TV4:s Nyhetsmorgon.

Lyssna på Kristina Westbergs musik här

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.