Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sportbladet inleder kritiserat samarbete – journalist lämnar

Publicerad: 6 augusti 2018, 13:10

Foto: Bo Williamsson, Mostphotos

Sportbladets ridsportsjournalist, Elisabet Hoff, anser att det nya samarbetet mellan Sportbladet och Ridenews skadar den journalistiska trovärdigheten och lämnar i protest.


Ämnen i artikeln:

MediernaSportbladet

För att lyfta ridsportsbevakningen inleder Sportbladet ett samarbete med Ridenews, som ägs av den absoluta ryttareliten i Sverige. Profiler som står bakom sajten är bland annat ridsportsstjärnorna Peder Fredricson och Patrik Kittel.

Medierna i P1 uppger nu att samarbetet får Sportbladets ridsportsjournalist, Elisabet Hoff, att lämna i protest. Sedan åtta år tillbaka har hon bevakat ridsporten för Sportbladet. Anledningen är att hon inte tycker det är trovärdigt att göra en tidning i samarbete med fyra av de tyngsta aktörerna inom svensk ridsport.

– Att inte skriva mer för Sportbladet är mitt beslut. Jag har fått cred av folk som tyckt att jag varit trovärdig och jag vill inte offra det nu. Jag tänker skriva om ridsport ett tag till och vill göra det med flaggan i topp. Men det blir någon annanstans. Jag vill inte sälja ut min trovärdighet.

Tidningen Ridsports chefredaktör, Cecilia Stenshamn, är också kritisk till det nya samarbetet.

– Ridningen är ändå Sveriges näst största sport sett till antalet utövare. Det är litegrann som att man överlåter bevakningen av fotbollen till Svennis, Zlatan och Granqvist, säger hon till Medierna i P1.

Pontus Carlgren, chef för Sportbladet, beskriver det som ett publicistiskt dilemma och menar att det gäller att tänka till extra noga i rapporteringen för att bibehålla integriteten.  

– Sen samarbetar vi med en annan redaktion och för diskussioner med redaktionen på Ridenews, och inte ägarna, säger han i programmet.

När intervjun genomfördes visste inte Pontus Carlgren att Elisabet Hoff valt att sluta i protest, utan trodde att hon skulle fortsätta att rapportera om ridsport för Sportbladet.

Medierna i P1 har även varit i kontakt med Mats Ottosson, ansvarig utgivare på Ridenews, som inte vill ge någon kommentar innan sajten dragit igång på allvar.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

MediernaSportbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.