Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sportcheferna om Guidettis tystnad

Publicerad: 27 oktober 2013, 21:21

Före den olyckliga kyckling-incidenten lanserades John Guidetti som Zlatans tronföljare av sponsorn Nike..

Den skadade anfallsstjärnan John Guidetti vägrar att prata med medierna. Expressen och Aftonbladets sportchefer menar att medietystnaden inte handlar om en kvällstidningsbojkott från Manchester Citys stjärnskott.


Ämnen i artikeln:

John GuidettiHåkan AndreassonAnders Nettelbladt

Minns ni John Guidetti? Den svenske anfallaren  gjorde succé i holländska Feyenoord och att han skulle med i truppen  till EM förra året tog alla för givet. Sedan åt han dåligt stekt  kyckling och drog på sig en magsjukdom som satte sig på bennerven.  

Sedan dess har John Guidetti ägnat ett och ett halvt år åt rehabilitering.  I skuggan av den kampen för att komma tillbaka har Manchester Citys  anfallare, tidigare känd för att vara en citatmaskin i media med sina  kaxiga uttalanden, tystnat.

Enligt uppgifter till Resumé ska  John Guidetti ha proklamerat  en så kallad "silencio stampa" gentemot Aftonbladet och Expressen  sedan en tid tillbaka. Något som tidningarnas sportchefer förnekar:

– Såvida jag vet så stämmer inte de här uppgifterna.  Däremot är det allmänt känt att det varit väldigt svårt att få  en intervju med John när han med sitt klubblag i England. Vi fick intervjua  honom tidigare i år när han var hemma i Stockholm och såg AIK spela,  säger Expressens sportchef Anders Nettelbladt till Resumé.

Aftonbladets sportchef Håkan Andreasson är inne  på samma linje:

– Mig veterligen ska det inte finnas någon specifik  bojkott riktad mot oss. När såg man honom prata i svenska medier sist  överhuvudtaget? Han är ett mysterium. Efter kycklingincidenten är  han som bortblåst.

Har ni försökt få en intervju med honom?
– Ja, alla vill veta om han kommer att komma tillbaka  och hur han mår. Men han är väldigt svår att nå.

När gjorde ni senast en intervju med John Guidetti?
– Det vet jag knappt. Det har hänt att vi citerat  hans Twitterkonto.

Är ni lika angelägna om att intervjua honom nu?
– Absolut, alla dagar i veckan. Vi försöker någon  gång varje vecka. Men ibland börjar man undra om han finns överhuvudtaget.

När började hans tystnad?
– Jag skulle säga att det var i samband med den  där väldigt konstiga presskonferensen han höll innan EM. Innan tystnaden  hade han inga problem att snacka.

Varför tror du han väljer att inte prata med pressen?
– Jag kan förstå att han haft det jobbigt med  skadehelvetet. Han har inte blivit bättre och trodde nog att han skulle  komma tillbaka tidigare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.