Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sportgubbarnas krig

Publicerad: 18 april 2013, 13:10

Tufft ordkrig mellan Lasse Anrell och Janne Bengtsson.

Foto: Resumé och SvD.

Aftonbladets tidigare sportkrönikör Lasse Anrell hånar SvD:s hockeyreporter Janne Bengtsson i ett Facebook-inlägg. Anrell hoppas på att "Sveriges sämsta sportjournalist Janne Bengtsson gör sin sista arbetsdag på Svenska Dagbladet i dag". – Anrell är en fjant, en pajas, kontrar Janne Bengtsson.


Ämnen i artikeln:

Lasse AnrellSvD

I dag la Lasse Anrell ut följande statusrad på Facebook.

”I kväll håller vi alla på Skellefteå hockey i SM-finalen mot Luleå. Orsaken har inget med hockey eller lag att göra utan beror på att finalserien tar slut om Skellefteå vinner i kväll och det betyder att Sveriges sämsta sportjournalist Janne Bengtsson gör sin sista arbetsdag på Svenska Dagbladet i afton. Sen ska jag prenumerera!”.

Janne "JB"Bengtsson, som gjort 31 år på SvD, tvingas liksom flera av sina SvD-kollegor lämna tidningen inom kort eftersom sportredaktionen läggs ner.

Om Skellefteå blir svenska mästare i kväll har alltså Janne Bengtsson skrivit sin sannolikt sista hockeyartikel för SvD.

När Resumé läser upp Anrells statusrad för Janne Bengtsson går SvD-veteranen till motattack.

–      Anrell är en fjant, en pajas. Hans anseende är ganska lågt bland hockeyjournalisterna om man säger så. Jag är fullständigt övertygad att jag har mer respekt med mig från idrottsmän och kollegor än Anrell.  Han är bättre på att tala med pelargoner än att skriva om hockey. Men det är väl kul att han går mot strömmen och ska börja prenumerera på SvD. Han är nog ganska ensam om det eftersom SvD, som lägger ner sportredaktionen, tappar väldigt många prenumeranter.

Enligt Janne Bengtsson har det varit hard feelings mellan honom och Anrell sedan vinter-OS 1998. Janne Bengtsson avslöjade då att Tre Kronor-backen Ulf Samuelsson även hade amerikanskt medborgarskap och att Tre Kronor därför riskerade att bli utkastade ur turneringen.

–      Lasse Anrell tyckte att jag var illojal mot nationen som avslöjade det. Han har aldrig förlåtit det. Han hetsade så oerhört mot mig i tidningen att jag tvingades ha polisskydd hemma, mina barn fick livvakter för vi fick så många hot. Jag och Anrell har inte varit bästa vänner sedan dess.

Anrell menar att Janne Bengtsson minns fel.

–      Han minns fullständigt fel. Jag tyckte att det var ett jättebra avslöjande och har aldrig hetsat mot honom. Det är bara att gå tillbaka i arkivet och kolla.

Varför tycker du att han är en så dålig journalist då?
–      Jag ser det strikt som läsare. Man kan inte ägna en hel yrkeskarriär åt att skriva Djurgårdspropagande, säger Anrell som är Hammarbyare.

Du går väldigt hårt åt Janne Bengtsson, kommentar?
–      Det är inte det minsta elakt. Han är sämst och jag ska fira med ett glas JB i kväll.

Janne Bengtsson:

– Jag har kallats ”jävla Hammarbyare” och ”jävla AIK:are” av läsare. Jag har aldrig haft säsongskort hos något lag. Det har däremot Lasse Anrell som suttit på Hammarbyläktaren med Bajen-halsduk.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lasse AnrellSvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.