Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sportjournalist lanserar sajt – fokus på Stockholmsklubbarna

Publicerad: 9 maj 2018, 11:56

Foto: Pressbild

Toppar redan Expressens sportsektion med artikel om Hammarbys utspel att riva Ullevi. Grundare Oskar Månsson: "Det är kul att sajten redan fått den typen av uppmärksamhet."


Ämnen i artikeln:

Sportjournalistik

Fotboll Sthlm är en nylanserad sajt av erfarne sportjournalisten Oskar Månsson. Han har varit verksam som sportjournalist i cirka tio år och tidigare skrivit för bland annat Expressen, Aftonbladet och Offside. Nu vill han ta nästa kliv och vill med Fotboll Sthlm gå på djupet i de tre stora Stockholmsklubbarna.

– Jag har märkt av ett enormt sug efter fördjupning kring Stockholmsklubbarna ända sedan min tid på Aftonbladet. När jag jobbade där försökte hitta mina egna vägar och jag märkte att det uppskattades. Läsarna gillar när man tar fotbollen på allvar. När man nördar ner sig, när man försöker komma nära sina intervjupersoner, säger Oskar Månsson till Resumé.

Oskar Månsson har i sin journalistiska karriär haft som specialitet att skriva om svensk fotboll, där Stockholmsklubbarna tagit mycket fokus. Han beskriver det som sin hemmaplan, men att det finns mer att hämta.

– Jag har länge strävat efter att bryta av från hur man tidigare rapporterade om Stockholmklubbarna. För inte så länge sedan var det mest bara raka, och gärna hårda, vinklar och rubriker. Nu tycker jag att fler i branschen har insett det, men jag tycker fortfarande att det är lite stelbent överlag.

Tanken på att lansera sajten har funnits länge men inte blivit av. Oskar Månsson har i bakgrunden av projektet haft teknisk hjälp för att bygga upp sajten, men står just nu ensam för dess innehåll.

– Jag hoppas att finansieringen ska komma i form av annonsering. Sajten har inte riktigt kommit igång än, utan det är mer en testballong. Men jag är övertygad om att intresset kommer finnas.

På sajten har AIK, Djurgården och Hammarby fått varsin artikel för att ge en överblick av sajtens innehåll. I artikeln om Hammarby riktar klubbens vd bland annat kritik mot IFK Göteborg och säger bland annat att han vill riva Ullevi. Artikeln har blivit uppmärksammad av Expressen och toppat sportsidan under dagen.

Om allt går som det ska med finansiering är tanken att anställa två nya medarbetare till Fotboll Sthlm. Oskar Månsson kommer leda skutan och tar hjälp av erfarenheterna som han byggt upp under åren.

– Från kvällstidningsvärlden tar jag med mig att man alltid vill vara på plats där det händer samt nyfikenheten och rakheten. Sen skrev jag längre reportage och granskningar i Offside, så där tar jag med mig det stilistiska och berättartekniken, men också en noggrannhet till detaljerna.

Nu håller Oskar Månsson på att skanna av resultatet och reaktionerna av "testballongen".

– Sen kommer jag ta med reaktionerna i pitchen när jag går till annonsörer, så att jag kan visa upp resultatet svart på vitt. Jag har redan fått bra signaler från annonshållet.

Oskar Månsson håller just nu på att förbereda mer material till sajten, men kommer hålla en lite lägre takt innan finanseringen har burit frukt.

– När pengarna kommer in kan jag ha två medarbetare och då kan sajten rulla på.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Sportjournalistik

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.