Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sportjournalist polisanmäld: Misstänks ha förskingrat sexsiffrigt belopp

Publicerad: 22 september 2017, 11:29

Svenska Sportjournalistförbundets har polisanmält en före detta styrelseledamot. Enligt Resumés uppgifter rör det sig om ett sexsiffrigt belopp. Klubbens ordförande vill inte kommentera ärendet.


Ämnen i artikeln:

Journalistik

Det var för två veckor sedan som Svenska Sportjournalistförbundet meddelade på sin hemsida att de valt att polisanmäla en tidigare styrelsemedlem efter misstankar om ekonomiska oegentligheter.

Enligt uppgifter till Resumé ska det handla om ett sexsiffrigt belopp som saknas. De ekonomiska oklarheterna ska ha uppdagats i samband med att de lokala sportjournalistklubbarna slogs samman till en riksklubb i våras då man upptäckte att det saknades pengar och kvitton för uttag.

– Vi ser med största allvar på detta och har vänt oss till polisen, sade Svenska Sportjournalistförbundets ordförande Lisa Edwinsson till den egna hemsidan den 8 september.

När Resumé når Lisa Edwinsson under fredagen vill hon inte ge ytterligare kommentarer kring ärendet och hänvisar till polisens pågående hantering av fallet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Journalistik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.