Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sports Illustrateds bikinivideo om flygsäkerhet stoppas

Publicerad: 9 juli 2014, 06:38

Legendariska Sports Illustrated gjorde en säkerhetsvideo på en söderhavsstrand åt flybolaget Air New Zealand. Nu stoppas videon efter 10 000 namnunderskrifter. Tyska medier kallar landets 7-1-seger mot Brasilien i Fotbolls-VM en "seger för evigheten". Game of Thrones får ett eget vin. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Sports Illustrateds bikinivideo stoppas
Flygbolaget Air New Zealand har använt en video med bikiniklädda kvinnor  på en söderhavsstrand för att demonstrera flygsäkerhet. Videon har ändå gått sedan februari och togs fram av Sports Illustrated i samband med dess 50-årsjubileum, enligt DN som hänvisar till brittiska The Telegraph (där finns videon).
Videon kallas "Säkerhet i paradiset" har lett till 10 000 namnunderskrifter och nu stoppas den.

400 000 har nappat på fiskapp
Johan Attby siktar på ett nytt kap efter att han hoppat av ett chefsjobb på det amerikanska it-bolaget Plumchoice, som 2011 köpt hans mjukvarubolag Tific för 40 miljoner kronor. Nu är han aktuell med appen "Fishbrain" som redan har laddats ned 400 000 gånger och fått nya investerare däribland Northzone och Active Venure Partners. Almi och Industrifonden finns redan med sedan tidigare, enligt DI.

"En seger för evigheten"
Tysklands storvinst mot Brasilien (7-1) har fått tyska medier att göra vågen, enligt DN. Bild-Zeitung kallar vinsten "en seger för evigheten", medan Bild inte kunde hitta några ord och hade rubriken Onhne Worte, som betyder just utan ord. Brasilianska medier talar däremot om en ren förnedring.

Nikes logga försvinner från Uniteds tröjor
Sportjätten Nike har sagt nej till fortsatt samarbete med Manchester United efter att klubben haft en kämpig säsong i Premier League. Adidas väntas nu ta över som sponsor, enligt DN som refererar till Reuters.

Courtney Love i "Sons of Anarchy"
Först stod det klart att Marilyn Manson ska vara med i "Sons of Anarchy", som är en tv-serie som handlar om ett MC-gäng. Nu ska Hole-sångerskan Courtney Love spela en förskollärare till rollfiguren Jax Tellers son Abel.
Den sjunde och sista säsongen har USA-premiär i september, enligt SvD.

"Game of Thrones" får eget vin
Rollfigurerna i HBO:s succé "Game of Thrones" dricker mycket vin. Nu lanseras en serie viner inför den femte säsongen. Vinet kommer från Australien och finns i tolv versioner, vilket representerar olika hus eller grupperingar i författaren George RR Martins böcker och tv-serier, enligt SvD.

Nu kommer "G Watch"
AT&T blir den första amerikanska teleoperatören att sälja LG:s smartwatch "G Watch". Klockan har utvecklats i samarbete med Google, enligt DI.
Tidningen rapporterar att efterfrågan på bärbara enheter väntas explodera – Juniper Research bedömer marknadens värde till 1,5 miljarder dollar i år jämfört med 800 miljoner dollar förra året. Det vill säga nära en fördubbling.

Forbes: kritiserar batteriet i nya Iphone
Den amerikansk tidskriften Forbes uppger att Iphone6 kommer med ett svagt batteri, enligt DN. Batterierna har visserligen högre kapacitet än i Iphone5, men större skärm och högre upplösning gör att de ändå inte räcker till.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.