onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Spotify på väg mot börsen

Publicerad: 27 april 2015, 05:23

Spotify ska noteras, enligt Northzone.

Foto: Colourbox.

Den svenska musiktjänsten ska börsnoteras i år enligt en av storägarna, Lambertz svarar på kritiken från Råstams barn och Google-chef död i Nepal. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

SpotifyGöran LambertzTidalHannes RåstamLars AdaktussonGoogle

FT

Fredrik Thambert


Spotify på väg till börsen
En företrädare för Northzone, som är storägare i Spotify, uppger för norska Dagens Näringsliv att det svenska musikbolaget ska börsnoteras i år. För närvarande håller bolaget på att ta in 3,4 miljarder kronor i en finansieringsrunda som värderar bolaget till 72 miljarder kronor, skriver DI. Spotify gar länge ryktats vara på väg till börsen, men verkar alltså nu ha en tidplan för när noteringen ska ske.

Jay Z svarar på floppanklagelser
Musiktjänsten Tidal verkar inte blivit den framgång som stora delar av den amerikanska artiseliten hoppats på. Men huvudägaren Jay Z har nu gett svar på tal via sitt Twitterkonto. Rapparen säger bland annat "iTunes Store byggdes inte på en dag. Det tog nio år för Spotify att bli framgångsrika", enligt The Verge.

Råstams barn svarar Lambertz
Göran Lambertz
har fått mycket kritik för en formulering i sin nya bok. Där påstår han att den avlidne journalisten Hannes Råstam förvrängde sanningen i sin granskning av Quick-fallet på grund av cancern han var drabbad av. Råstams barn Amanda, Elsa och Harry Sommarström Råstam har nu svarat honom i en debattartikel på SVT Opinion.

"Det Göran Lambertz påstår – att pappas cancer påverkade innehållet i boken om Thomas Quick – är rent vansinne. Att smutskasta vår far på det sätt han nu gör är oacceptabelt" skriver de.

Lambertz har i sin tur svarat på deras debattinlägg, där han står fast vid anklagelserna om felaktigheter i Hannes Råstams bok – men ber om ursäkt om barnen har tagit illa vid sig.

"Jag är verkligen ledsen att jag har sårat er och solkat minnet av er pappa. Som ni kan se i min bok har jag bekymrat mig för just det. Men så här ligger det till: Det som många kallar en av Sveriges största rättsskandaler är inte någon skandal utan en stor och allvarlig villfarelse" skriver han.

Google-chef död i jordbävningen...
Jordbävningskatastrofen i Nepal har hittills skördat tusentals offer. En av de som har bekräftats döda är Dan Fredinburg, chef och produktägare på utvecklingsdelen Google X skriver Techcrunch. Han befann sig vid Mount Everest och klättrade när jordskalvet skedde.

...och Google öppnar personsök
Anhöriga kan nu leta reda på överlevande i jordbävningskatastrofen genom en särskilt tjänst som Google har tagit fram. Deras personsök användes för första gången 2010 efter jordbävningen på Haiti, och den fungerar genom crowfunding där människor fyller på databesen med uppgifter, enligt The Verge.

Börsbolag missar sociala meder
Bland Sveriges 50 största börsbolag jobbar 86 procent aktivt med uppförandekoder. Men endast 14 procent av dessa inkluderar anställdas beteende i sociala medier, enligt en undersökning som KPMG har genomfört.
– Sociala medier är en viktig kommunikationskanal, en viktig del i människors liv, men det är också viktigt att anställda vid ett företag förstår att de är representanter för företaget och varumärkesbärare även privat, säger Martin Krüger, partner på KPMG, till Dagens Industri.

Ny säsong av sågad såpa
SVT söker medverkanden för at ny säsong av det kritiserade programmet Gift vid första ögonkastet.

"Å ena sidan är det ju sympatiskt att ingen luras in i något under falsk flagg, å andra sidan så kanske det är ett viss slags människa som medvetet vill vara med i en serie där de ska gifta sig med en främling. Eller så är det bara någon som gillar tanken på att få experthjälp att hitta kärleken och, som det påstås, lära sig massa saker om sig själv" skriver TVdags i en kommentar.  

Adaktusson in i KD:s partistyrelse
Den före detta journalisten Lars Adaktusson har valts in i Kristdemokraternas partistyrelse, trots att han inte föreslagits av valberedningen, skriver TT.  Det stod klart i helgen på partistämman där Ebba Busch Thor blev KD:s nya ledare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev