Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Spotify ryktas strypa gratistjänsten

Publicerad: 11 augusti 2015, 12:02

Spotify ser över sin affärsmodell.

Snart kan det vara slut med gratislyssnandet i Spotify. Enligt medieuppgifter har de planer på att införa stora begränsningar i den annonsfinansierade tjänsten.


Ämnen i artikeln:

Apple Music

Det är sajten Digital Music News som presenterar uppgifterna om Spotifys planer. Enligt dem överväger det svenska bolaget att överge sin nuvarande gratismodell där användarna har tillgång till all musik i utbyte mot att de får lyssna på reklam.

Det nya systemet är ett slags "gated access" där gratislyssnarna bara kan lyssna på en begränsad del av all musik. Vissa nya släpp kan också komma att enbart vara tillgnängliga för de som betalar. Enligt Digital Music News uppgiftslämnare ska Spotify "vilja att gratisanvändarna känner att de går miste om någonting" och därmed välja att gå över till premiumtjänsten.

Några färdiga beslut har ännu inte tagits i frågan. Men bakgrunden till uppgifterna är att bolaget just nu ligger i förhandlingar med flera stora skivbolag om fortsatt access till deras kataloger. Sonys Musics vd Doug Morris och Universal Musics vd Lucian Grainge har tidigare kritiserat gratismodellen hårt.

Resumé har sökt Spotifys pressansvariga för en kommentar till upggifterna.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Apple Music

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.