Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Spotify-utmanare i Roskilde-samarbete

Publicerad: 8 februari 2012, 13:38

Aspiro och dess musiktjänst Wimp inleder ett samarbete med Roskilde-festivalen. Avatalet innebär bland att Wimp får en egen Roskilde-sida där man hittar artister som spelar på årets festival.


Ämnen i artikeln:

WimpAspiroSchibsted

Schibsted lade nyligen ett bud på 340-miljoner kronor för Spotify-utmnanaren Aspiro, som äger musiktjänsten Wimp

Aspiro  fick nyligen ett 9-miljonersavtal med en operatör i Holland och nu står  det alltså även klart att Wimp har inlett samarbete med  Roskilde-festivalen:
– Det är viktigt för oss att vår publik har  möjligheten att upptäcka några av de mindre kända namnen på programmet –  helst innan konserterna hålls, säger Rikke Øxner, musikchef för  Roskilde-festivalen i en kommentar.

Avtalet innebär att Wimp får  en egen Roskilde-sida där man kan hitta musik från artister som spelar  på årets festival.

Man finner även spellistor, intervjuer och  rekommendationer från såväl Wimps redaktion som Roskildes musikgrupp -  Wimp har idag tre nordiska musikredaktioner.

Roskilde-festivalen pågår mellan den 5-8 juli i år.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

WimpAspiroSchibsted

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.