Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Spotifys brakförlust: 511 miljoner

Publicerad: 1 augusti 2013, 06:01

Daniel Ek och Martin Lorentzon.

Den svenska musiktjänsten Spotify ökade i fjol omsättningen med 128 procent till 3,8 miljarder kronor. Men samtidigt steg förlusten från 395 miljoner till 511 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Spotify, som startades 2006 av Daniel Ek och Martin Lorentzon, finns i dag på 28 marknader. I mitten av april hade bolaget drygt 24 miljoner ktiva användare, varav 6 miljoner betalande abonnenter, skriver DI.

Spotifys förluster täcks upp av externa investerares riskkapital.

– Under 2012 ökade intäkterna för Spotify dramatiskt, samtidigt som vi såg en konvertering på över 20 procent mellan gratis och betalande användare. Det är fenomenalt för ett företag med en ”freemium”-modell och ett tydligt framgångsbevis för affärsmodellen, säger Malin Cumzelius, pressansvarig för Spotify i Norden och fortsätter:

– Vi fokuserade under 2012 på tillväxt , internationell expansion och  produktutveckling,vilket resulterade i en skyhög ökning av antal  användare och ökad marknadspenetration. Vår prioritet under 2013 är att  fortsätta skapa en överlägsen musikupplevelse tillgänglig för ännu fler  människor, samtidigt som vi bygger på långsikt - både för vårt företag  och musikindustrin som helhet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.