Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Spräckt silikonbröst blev världsnyhet

Publicerad: 28 mars 2012, 13:18

Nyheten om ett spräckt silikonbröst i samband med gyttjebrottning i Kanal 5:s ”Djungelns drottning” har spridit sig utanför landets gränser. Brittiska tabloiden The Sun hakade på och nu har även kinesiska medier tagit upp den:
– Jag häpnar över hur historien har fortplantat sig åt alla håll och kan konstatera att den nu har nått Mittens rike med full kraft, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5.


För ett par veckor sedan kunde Resume.se berätta att silikonbröstet sprack för en av Stureplans-tjejerna under gyttjebrottning i Kanal 5:s ”Djungelns drottning”. Expressen skrev också om händelsen. Och  det dröjde inte länge förrän nyheten även tog skruv utanför Sverige.

Den 18 mars  publicerade exmepelvis den brittiska tidningen The Sun en artikel med rubriken –  ”Swedish Jungle Star Lina Hellqvist´s boob explodes". Men det stannar  inte där. Nyheten har nu nått ända till Kina.

Kanal 5:s presschef Dan Panas är minst sagt förvånad:
–  Jag kan konstatera att kinesisk media har ett hyfsat påkostat inslag  med 3D-animationer där man försöker beskriva vad som har skett. Jag  baxnar över att nyheten nu även har nått Mittens rike med full kraft,  säger han

Han uppger att man får gå så långt tillbaka som till 2008 när en nyhet kring ett Kanal 5-program fått en liknande spridning.

Då rörde det sig om Ballar av stål och en utklädd skådespelare som skulle checka in på en flygplats. Han stoppades när det visade sig att bar en småväxt man i sitt bagage:
– Det hela spred sig i diverse medier över hela jorden, säger Dan Panas.

Jo, men den stora skillnaden är ju att nyheten om det spräckta silikonbröstet inte är fejkad?
– Jo, det andra var ju mer ett bus, säger Dan Panas.

Det brukar heta att verkligheten överträffar dikten?
–  Det var ju ingen rolig händelse för Lina, men hon fick klinisk  hjälp vid hemkomsten så det hela löste sig. Jag kan också konstatera att ju längre bort  nyheten kom från Sverige desto mer allmän blev den, säger Dan Panas.

Det var en hård gyttjebrottning?
– Jo, ungefär så, säger Dan Panas.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.