Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sprängde 5-miljonersvallen

Publicerad: 18 januari 2010, 13:53

Aftonbladet.se hade över 5 miljoner unika besökare förra veckan.
Rekordet firas med tårta på Globen-redaktionen i dag.


Ämnen i artikeln:

Jan HelinAftonbladet

”När mätningen av läsartrafiken på aftonbladet.se stannade i natt stod det 5 057 313 unika webbläsare.Det är ett fullständigt otroligt rekord. Det är en ökning av trafiken med 19 procent jämfört med motsvarande vecka i fjol”, skriver chefredaktören Jan Helin i sin blogg.

Enligt Helin har 5-miljonersvallen varit ett drömmål, men han trodde aldrig att det skulle nås så snabbt.

”Självklart är läsarintresset och engagemanget stort i den historiska katastrofen som pågår just nu på Haiti. Här märks särskilt intresset för bildspel och rörlig bild. Enbart web-tv inslaget ”Ögonblicket som förvandlade Haiti till kaos” sågs av 227 000 tittare”, skriver Helin.

Aftonbladet var pionjär i Europa med nyheter på nätet, 1994. Nyhetsredaktören Åke Berglund skötte då sajten – på egen hand.

– Jag har aldrig varit en datanörd. Jag förstod inte hur stort det var förrän långt senare, säger han till aftonbladet.se och fortsätter:

– Fem miljoner unika besökare är helt enormt. I början ansågs 7000 vara väldigt svårslaget. Då var vi först och hade ingenting att jämföra med.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jan HelinAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.