Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Spray och Passagen går ihop

Publicerad: 16 maj 2008, 08:22

Allers Förlag och Eniro slår sina påsar ihop och bildar ett nytt bolag av webbportalerna Passagen och Spray. Samtidigt köper man in sig i den finska portalen Suomi24.


Anledningen till fusionen är att man vill skapa attraktiva annonsmöjligheter, skriver man i ett pressmeddelande. De två ägarna får femtio procent vardera i det nybildade bolaget.

Allers Förlag och Eniro samarbetar sedan tidigare på den norska nätmarknaden genom Sol.no. Med köpet av halva Suomi24 får man en stärkt position på den nordiska marknaden.

– Syftena med affären är flera – att få en större kritisk massa för ökat tempo och synergier i produktutveckling, att utveckla trafiksamarbeten, säger affärsutvecklingschefen på Allers Förlag, Susanne Willfors, i en kommentar.

Spray köptes från Lycos Europe av Allers Förlag i oktober 2006 för 150 miljoner kronor. När Resume.se i februari 2008 gjorde en genomgång av communityaffärerna hade Spray tappat 7,4 procent av besökarna sedan köpet genomfördes.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.