Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR: Ekspong har kopierat fler artiklar

Publicerad: 29 augusti 2012, 12:33

Nu uppger Sveriges Radio Örebro att NA:s tidningschef Katarina Ekspong, som i dag tog time out, har kopierat fler texter.


I dag, innan den planerade förtroendomröstningen mot henne, tog NA:s tidningschef Katarina Ekspong time-out efter att  hplagiatet av en kröniketext som journalisten Pelle Blohm skrivit.

Enligt Sveriges Radio Örebro har Ekspong plagierat flera texter i sitt tidigare jobb som tidningschef på Norrtelje tidning.

Sveriges Radio återger ett exempel på kopiering av en artikel publicerad av Ekot om den ekonomiska situationen i Portugal.

Sveriges radios reporter skrev:
1.Oron kring euron lägger sig inte, trots helgens räddningspaket för  Irland. I dag fortsatte räntorna upp för flera av de skuldtyngda  euro-länderna i södra Europa, bland annat Portugal, rapporterar vår  Sydeuropakorrespondent.

2. Centralbanken här i Lissabon gick i dag ut med en varning om att  Portugals banker löper en stor risk att inte klara sig själva, om  regeringen misslyckas med att trycka ner statsutgifterna,  budgetunderskottet och skulderna.

Katarina Ekspong skrev dagen efter:
1.Oron kring euron lägger sig inte, trots helgens räddningspaket för  Irland. I går fortsatte räntorna upp för flera av de skuldtyngda  euroländerna.

2.Centralbanken i Lissabon varnar för att landets banker löper stor  risk att inte klara sig själva om regeringen misslyckas med att trycka  ner statsutgifter, budgetunderskott och skulder. Det gäller att inte  förbygga sig. Åtminstone inte på lånade pengar. Är det kanske kontentan -  även för Norrtälje?

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.