Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR hämtar ordförande från Svenska Spel

Publicerad: 22 februari 2018, 09:09

Foto: Pressbild / Svenska Spel

Lennart Käll föreslås bli ny ordförande för Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelSveriges Radio

De tidigare vd-positionerna är många. Lennart Käll har suttit på posten inom bolag som Wasa Kredit, Ticket Travel Group, ICA Banken, SEB Finans och Trygg Finans. För närvarande är han vd för Svenska Spel – ett jobb han lämnar i vår.

När John Brattmyhr lämnar SR efter 15 år (varav de senaste 4 åren som ordförande) föreslår Förvaltningsstiftelsen att Lennart Käll blir hans efterträdare.

Förvaltningsstiftelsens ordförande Helena Stålnert kommenterar beslutet:

– Jag är övertygad om att Lennart Käll kommer att bidra starkt till Sveriges Radios fortsatta utveckling. Han har lång erfarenhet av att leda stora organisationer genom de förändringar som digitaliseringen innebär. Han har också arbetat i en verksamhet reglerad av regering och riksdag, även det en tillgång som ordförande för Sveriges Radio.

Även styrelseledamoten Anna Omstedt Lindgren lämnar styrelsen, men det är i dagsläget oklart vem som blir hennes efterträdare.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelSveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.