Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR öppnar Radioleaks

Publicerad: 8 mars 2011, 08:25

Sveriges Radio öppnar idag Radioleaks. Det är en krypterad tjänst för personer som vill lämna information till Sveriges Radio. – Radioleaks är ett bra verktyg för den som på ett säkrare, krypterat och anonymt sätt vill ge oss information, säger Rolf Stengård, redaktör för undersökande journalistik vid Sveriges Radio, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Tjänsten kan användas av källor som har information av nationell eller internationell betydelse. Det är också en tjänst för medborgarte i det lokala samhället, i en kommun eller region som har information som är viktig att publicera.

– Sveriges Radio finns i hela landet, men att bevaka och skildra varenda del av samhället är i princip omöjligt. Vi är beroende av att medborgare berättar för oss om det viktiga som händer i deras vardag, det som aldrig avslöjats eller skildrats. säger Rolf Stengård.

Tjänsten ska fungera som ett verktyg för att kunna lämnas information säkert, krypterat och anonymt. Materialet kommer att bearbetas och granskas och om det leder till en publicering så kommer det att ha granskats och värderats på samma sätt som allt annat material.

– Att ta beslut om att överlämna information, att bli en källa, att vara en whistleblower, det är inte ett lätt beslut. Med Radioleaks har vi ökat säkerheten för den som vill lämna information till oss, säger programdirektör Björn Löfdahl, i pressmeddelandet.

Kolla in Radioleaks på www.radioleaks.se

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.