Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR-profil gör uppslagsverk om svensk hiphop

Publicerad: 6 november 2013, 10:15

Ametist Azordegan.

Foto: SR.

P3-profilen Ametist Azordegan arbetar med två titlar som dokumenterar den svenska hiphopscenen – ett uppslagsverk och en reportagebok.


Hiphop ligger henne varmt om hjärtat – Ametist Azordegan är programledare för ”En kärleksattack på svensk hiphop” i SR Metropol  och även i P3 är hon nära hiphopen.

Nu ska hon dokumentera svensk hiphop, med dels en reportagebok och dels ett uppslagsverk.

– Jag har tänkt på att det är läge att dokumentera genren hiphop i  Sverige i ungefär två år nu. Flera andra musikstilar har ju egna  uppslagsverk, till exempel rockmusiken och punken. Jag tror att det är  först nu man kan göra en sådan här bok, eftersom genren har hunnit få en  gedigen historia och många aktörer, säger Ametist Azordegan till SVT.se och  fortsätter:

– Uppslagsverket ska innehålla alla akter som har  varit med, haft lyssnare och gjort ett visst avtryck. Det handlar inte  bara om rappare, utan även om DJ:s och producenter. Boken kan till och  med ta med någon som gav ut ett kassettband för 15-20 år sedan.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.