Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR-profilen: Media i Sverige förtjänar att dö

Publicerad: 2 september 2014, 05:53

Emanuel Karlsten, SR.

Emanuel Karlsten i infekterat bråk med GP:s Britt-Marie Mattsson, Janne Josefsson totalsågas för populism och SVT kallar till krismöte om ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Emanuel KarlstenMorgonsvepet

SR-profilen: Media i Sverige förtjänar att dö
Sveriges radios programledare Emanuel Karlsten, som leder P3 Nyheter, råkade i går kväll i luven på GP:s Britt-Marie Mattsson.
Under debatten på Publicistklubben Väst sa Emanuel Karlsten: "Media i Sverige förtjänar att dö. Vi stagnerar och hoppas att någon ska komma och rädda oss”.
Karlsten är exempelvis inte imponerad över TV4:s numera nedlagda lokalbevakning, och han menar att alla medier springer på samma bollar.
– Att sitta och kokettera när man lever på skattepengar på Sveriges Radio, det är obegripligt, säger Britt-Marie Mattsson till GT.

Janne Josefsson råsågas – anklagas för politisk ”gladporr”
SVT:s Janne Josefsson sågas av DN-krönikören Johan Croneman. Croneman menar att SVT sysslar med ren och skär populims i valbevakningen och att Janne Josefsson bytt ut politisk hardcore med valstuge-gräv mot ”gladporrval”.
”Vi behöver inte dig som något slags valpajas i SVT:s försök att popularisera politiken. Det är överpatetiskt. Och överjävligt. Och du är jättedålig. Jag är – faktiskt – i chock”, skriver Johan Croneman i en krönika i DN i dag.

SVT i krismöte om "Fem myror"
Efter beskedet om Brasse Brännström uppdagas nu att SVT är inblandat i en konflikt om rättigheterna till det klassiska barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter". Skaparen Lasse Haglund vill använda varumärket i scenshower men SVT har flera gånger stoppat projekten. Idag ska SVT ha ett "internt krismöte" med säljavdelningen, skriver Expressen.

A&E köper in sig i Vice Media
A&E väntas köpa 10 procent i Vice Medie för 250 miljoner dollar. Vice värderas sålunda till 2,5 miljarder dollar. Affären väntas bli klar denna vecka, skriver Adage.

Mårten Andersson: Unga matas med alkohol i tv
Medieprofilen Mårten Andersson, som dragit igång en nykter nattklubb, protesterar mot alhoholen som flödar i tv, som i Paradise Hotel och Big Brother.
”Det är dags att vi reagerar och får Sverige att vakna upp ur sin glorifierande alkoholdimma!”, skriver Mårten Andersson i Aftonbladet.

Experten: Lägg inget naket i molnet

Efter den uppmärksammade jättehackningen där Hollywood-kändisars privata nakenbiler läckt ut varner en rad experter för att lägga ut känsligt material i ”molnet” – iCloud.
– Jag tycker att man ska vara försiktig med att lägga ut information i publika tjänster om inte informationen är krypterad, säger Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Stiftelsen för internetinfrastruktur, till Metro.
Apple utreder nu händelsen.

Com Hem får konkurrens i budstrid

Wallenberg-sfärens riskkapitalbolag EQT har gett sig in i budstriden om norska bredbandsoperatören Get, som COM Hem visat intresse för, skriver DI.

Sjöstedt får mest genomslag på Twitter
Fi:s Gudrun Schyman är den partiledare som är mest aktiv på Twitter, enligt en ny studie. Men Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt får störst genomslag, tätt följd av SD:s Jimmie Åkesson, enligt Burson-Marsteller, skriver TT.

Sverkers soptunna blir staty
Den klassiska röda soptunna där Sverker Olofsson slängde undermåliga produkter i SVT-programmet Plus blir staty. Den ska placeras utanför tv-huset på Ersboda i Umeå, skriver Västerbottens-Kuriren.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.