måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR:s kovändning

Publicerad: 10 november 2010, 15:35

Resume.se kan avslöja att SR gör en kovändning kring kungabokens researcher Tove Meyer: – Jag fick besked idag att jag har en fortsättning efter årsskiftet, men jag har inte skrivit på ännu. Jag håller alla dörrar öppna.

Ämnen i artikeln:

Tove MeyerDen motvillige monarken

KB

Karl-Johan Byttner


Tove Meyer. Foto: SR.

Resume.se har rapporterat att SR stängt av Morgonpassets researcher Tove Meyer för sin inblandning i kungaboken Den motvillige monarken. Efter möten med kritiska anställda och att P1:s Anders Holmberg dundrat i Expressen har man alltså ändrat uppfattning:

– Jag fick beskedet idag, men jag har egentligen inte fått så mycket förklaring annat än att man kanske inte upplever att jag sitter med dubbla roller efter årsskiftet, säger Tove Meyer.

Det var alltså idag som P3-chefen Robert Frisk kom med beskedet. Tove Meyer vill dock avvakta tills vidare för att se hur det hela utvecklar sig. Hon har heller inte skrivit på något kontrakt ännu:

– Jag och min chef kommer att ha en löpande diskussion kring boken. Jag vill gärna jobba med Morgonpasset och mina gamla arbetskamrater. Men jag vet ju samtidigt inte om jag verkligen blir kvar på P3 eller om jag gör något annat. Så jag håller alla dörrar öppna.

Hon vill inte kommentera hur kungaboken mottagits eller hur kungen har agerat.

Du handplockades av Thomas Sjöberg. Är du en Salander-typ, det vill säga en researcher utöver det vanliga?
–  Det var min JMK-lärare som valde mig. Sedan var det Thomas som uttryckte att han ville ha den bästa researchern så det får stå för honom. Mina främsta kvaliteter är väl att jag är nyfiken och inte ger mig. Jag hittade exempelvis domen mot kungens morfar Karl Eduard i ett arkiv i Coburg i Tyskland. Jag tycker också att det är väldigt kul att Googla.

Hur ser du på tillgången till nya tekniken i ditt arbete?
– Det är svårt att beskriva sig själv och sina arbetsmetoder. Men det är klart att den nya tekniken föder genvägar. Facebook är exempelvis ett fantastiskt nätverk.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev