Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR stoppar programledare inför valet

Publicerad: 18 april 2018, 08:42

Täppas Fogelberg, Alexandra Fogelberg och Sverker Olofsson.

Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson sätts i karantän inför valet. Detsamma gäller alla frilansare som nu stoppas från att programleda Ring P1.


Ämnen i artikeln:

Sverker OlofssonAlexandra PascalidouSRSveriges Radio

Inför valet den 9 september har flera populära propgramledarprofiler satts i karantän av Sveriges Radio som beslutat att endast fast anställd personal får leda programmet under den här perioden. Tre som drabbas är Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson. Karantänen gäller mellan den 9 juni till den 7 oktober, tre månader före och en månad efter valet. Det uppger Expressen.

– Jag tycker att det är ett dåligt beslut, det är för ängsligt. Att lyssna på radio ska inte vara som att åka på charter där flygvärdinnan kommer fram och önskar en trevlig dag. Livet är besvärligt men vi ska stå för värderingar som är humana och jämställda, sade programledaren i  podcasten "Radiofabriken".

Susanne Ehlin, producent för Ring P1, uppger beslutet fattats av henne, P1-ledningen samt ansvariga utgivare för "Ring P1" tillsammans. Hon beskriver det hela som en "karens". Hon tillbakavisar Täppas Fogelbergs kritik: .

"Framför allt under ett valår är det viktigt att de som programleder Ring P1 är uppdaterade om programregler och aktuella redaktionella frågor som rör valet och att man har tid att diskutera dessa frågor med redaktionen. Det är också lättare för anställda i företaget att få stöd och råd av arbetsledare och kolleger när programledarrollen ifrågasätts eller kritiseras, vilket är vanligt under den här perioden", skriver

Under  perioden kommer "Ring P1" att ledas av tillsvidareanställda programledare som Sofie Ericsson, Emmy Rasper, Henrik Torehammar, Jenny Sanner Roosqvist, Tova Nilsson och Nils Eklund.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.