Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SR tar andelar av kommersiell radio

Publicerad: 15 augusti 2009, 05:38

Totala radiolyssnandet i Sverige ökar med fem procent, visar senaste SIFO-mätningen. SR tar lyssnarandelar av kommersiell radio. – Jag tror att en viktig aspekt på utvecklingen är att vi i public serviceradio kan behålla kvalitet och ambitioner också i en ekonomiskt kärv period, säger Sveriges Radios Mats Svegfors i en kommentar.


Mats Svegfors – glad idag.

Rix FM redovisar minskade andelar till följd av SBS övertagande av nio radiostationer vid årsskiftet.
Men det har uppenbarligen endast inneburit ett nollsummespel bland de kommersiella kanalerna eftersom SR nu tar andelar samtidigt som underlaget ökar.

SR räckvidd ökar med 8 procent under mätperioden.

I  kampen mellan SBS Radio och MTG Radio knappar SBS – upp 9 procent som väntat i kraft av fler kanaler – in på konkurrenten. Men MTG Radio har också lyckats ta tillbaka lyssnare jämfört med förra mätningen. I den backade MTG Radio 15 procent till följd av utförsäljningen. Nu backar man endast 5 procent, alltså en 10-procentig förbättring.

– Jag är mycket glad åt denna mätning. De nio stationerna som SBS tog över vid årsskiftet hade sammanlagt cirka 250 000 lyssnare. Idag har vi jobbat tillbaka 162 000 av dessa, säger Christer Modig, programdirektör på MTG Radio.

Den senaste ökningen innebär att fler än sex miljoner lade örat till radion i mer än fem minuter per dygn under mätperioden.

Fakta om undersökningen:

Urval: obundet slumpmässigt urval (OSU) i Sveriges befolkning
Population: åldern 9-79 år
Intervjuer: 17 494 stycken i Hela Riket under 9 veckor
34 805 stycken totalt i de lokala områdena under 19 veckor.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.