Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SSU uppmanar till nätfajt mot rasismen

Publicerad: 31 oktober 2012, 14:15

Den 25 november går SSU ut i en kampanj där de ska bemöta rasistiska och fördomsfulla inlägg och kommentarer på sociala medier, webbtidningar och forum.


Ämnen i artikeln:

SSUSocialdemokraterna

För flera tidningssajter och nätforum har fördomsfulla och rasistiska kommentarer blivit ett problem och vardagsmat.

Konsekvensen har blivit att allt fler stänger ner eller modererar allt hårdare på sina kommentarsfält.

Nu vill Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, bidra till debatten med kampanjen ”Nätfight – låt inte fördomar härja fritt på nätet”. Syftet är att bemöta fördomsfulla och främlingsfientliga kommentarer på nätforum, i sociala medier och webbtidningar.

– Många av artikelkommentarerna på till exempel tidningars webbsidor har främlingsfientliga förtecken. Samtidigt vet vi att den stora majoriteten av svenska befolkningen inte delar dessa antidemokratiska åsikter. Därför är det viktigt att alla vi, oavsett om man är SSU:are eller inte, tar ställning och står upp mot främlingsfientligheten på nätet, säger Gabriel Wikström, förbundsordförande SSU i en kommentar.

Kampanjen genomförs den 25 november. Utöver sina medlemmar runt om i landet kommer SSU på olika sätt att uppmana och bjuda in andra organisationer att delta i kampanjen.

– Självklart räcker det inte att vi bemöter fördomar på nätet under en dag. Vi hoppas dock att vår kampanj blir ett startskott för alla som deltar att mer aktivt och löpande bemöta de främlingsfientliga krafterna på nätet, säger Gabriel Wikström, förbundsordförande SSU.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SSUSocialdemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.