onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stabilt resultat för NWT-koncernen

Publicerad: 24 mars 2017, 13:46

NWT-koncernen ökar sitt rörelseresultat samtidigt som omsättningen minskar marginalt.

Ämnen i artikeln:

NWTBokslut

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Trots att omsättningen för NWT-koncernen går ned något, från 508 till 501 miljoner kronor, lyckas koncernen öka rörelseresultetet från 63 miljoner kronor 2015 till 71 miljoner för det gångna året. Rörelsemarginalen är 14,2 procent.

Samtidigt minskar resultatet efter finansiella poster från 123 till 38 miljoner kronor.

– Koncernen har under året påverkats av den svaga annonskonjunkturen för print, kombinerat med de strukturella förändringarna i mediebranschen. Trots detta har koncernen kunnat upprätthålla ett stabilt resultat. Detta har skett genom effektiviseringar och utnyttjande av ny teknik. Vi fortsätter att satsa digitalt samtidigt som vi värnar och utvecklar vår printaffär. Värdet på placeringarna i Norge har skrivits ner med 67 mkr. Detta orsakas av sänkta börskurser framför allt på Polaris Media AS. Nya mediavanor gör att papperstidningarnas prenumererade upplagor minskar till förmån för webb och mobil. NWT-koncernen minskar i snitt 2,9 procent av upplagan på tidningarna under 2016. Tidningen NWT minskar endast 0,9 % och är numer Sveriges största landsortstidning. Det ska jämföras med branschens index på minus 4,2 procent, säger koncern-vdn Mats Muregård i en kommentar.

Under året har NWT avyttrat ett antal verksamheter, bland annat Enköpings-Posten och ett antal fastigheter i Hjo, Bengtsfors och Mariestad. Samtidigt förvärvade man vid årskiftet Värmlands Folkblad, Värmlands affärer och Karlstads-tidningen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev