Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Staffan Dopping till Kvartal

Publicerad: 10 augusti 2018, 06:07

Staffan Dopping

Foto: Peter Knutson

Den berömda programledaren ger sig återigen in i journalistiken och kommer under hösten att arbeta med Kvartals valbevakning.


Ämnen i artikeln:

KvartalValPaulina Neuding

I närmare 40 år har Staffan Dopping jobbat som intervjuare i direktsändning. Han har varit programledare för morgonprogrammen på både SVT och TV4 och jobbat med radio i program som Studio Ett och P1 Morgon. Han har även tilldelats Sveriges Radios språkpris och Publicserviceklubbens Ikarospris

Nu har det blivit dags för en ny utmaning. Under hösten ansluter han till tidskriften Kvartal för att arbeta med redaktionens valbevakning, som innebär en ökning av publiceringsfrekvensen av både poddar och texter. Staffan Dopping ska med sin erfarenhet leda samtal och paneler.

– Vårt mål är att på sikt bli Sveriges ledande plattform för initierad samhällsjournalistik. Det är mycket glädjande att Staffan Dopping med sin gedigna erfarenhet och hantverksskicklighet förstärker vår redaktion under en journalistiskt mycket intensiv period, säger chefredaktör Paulina Neuding i en kommentar.

De senaste åren har Staffan Dopping dock varit verksam utanför journalistiken och istället haft uppdrag som kommunikationskonsult och informationsdirektör i Försvarsmakten. Men nu tycker han att det ska bli roligt att återigen få ge sig in i journalistiken.

– Jag har följt Kvartal sedan starten 2016. Det är den enskilt mest spännande nysatsningen inom svensk journalistik på decennier. Kvartal står för journalistik och analyser med fokus på stora samhällsutmaningar och målkonflikter och har redan bidragit till en mer vuxen ton i samhällsdebatten. Det offentliga samtalet behöver just den typen av fördjupningar och perspektiv och jag ser fram emot att bidra till att detta nya, oberoende och växande mediehus blir en institution i svensk offentlighet, säger Staffan Dopping.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

KvartalValPaulina Neuding

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.