Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Staffan Doppings attack mot Martin Jönsson

Publicerad: 31 juli 2014, 07:10

Staffan Dopping till attack mot Martin Jönsson.

Foto: Privat och Resumé.

I kölvattnet av Athena Farrokhzads sommarprat – nu går Staffan Dopping till attack mot SR:s biträdande programdirektör Martin Jönsson: – Jönsson är en belastning för SR och public service.


Ämnen i artikeln:

Athena FarrokhzadStaffan DoppingGunnar AxénSommar i P1Martin JönssonSveriges Radio

Staffan Dopping berättar att han i ett par dagar försökte få svar av Martin Jönsson om public service-avtalets demokratiparagraf efter Athena Farrokhzads kontroversiella sommarprat i P1.

Till sist svarade Jönsson på Twitter – men Staffan Dopping är inte nöjd med SR-direktörens attityd.

"När han för första gången på ett halvt decennium bevärdigar mig med en replik är huvudbudskapet 'gnäll inte'”, skriver Dopping på Facebook.

”Jag har arbetat ca 15 år för Sveriges radio, och det är mitt yrkeslivs viktigaste arbetsgivare. Därför är det så sorgligt att programföretaget har utsett en företrädare som inkarnerar arrogans och maktfullkomlighet till talesman under sommaren”, fortsätter Dopping.

Staffan Dopping menar att Martin Jönsson i flera år har haft ett horn i sidan till honom efter ”en konflikt” 2009.

”Vi hade på 90-talet en påfallande förtroendefull relation, men när jag 2009 reagerade häftigt på att utan grund anklagas av hans tidning (SvD) för brott mot Tryckfrihetsförordnigens efterforskningsförbud hamnade jag i frysboxen. Och hans agg mot mig som person tycks kvarstå trots att åren gått och rollerna förändrats”.

Staffan Dopping går så långt att han menar att Martin Jönsson är ”en belastning för SR och publicservice”.

Martin Jönsson är förvånad.

– Mycket märkligt. Jag har inget agg mot Dopping, jag har inte haft något med honom att göra yrkesmässigt sedan han var på Försvarsmakten och känner inte alls igen hans beskrivning. Jag följer honom inte på Twitter och är inte vän med honom på Facebook, men det kan knappast kallas att ignorera någon. Mig veterligen har han inte haft några frågor till mig om SRs digitala strategi under de 1,5 år jag varit på SR – jag har i varje fall inte hört talas om några, säger Martin Jönsson och fortsätter:

– Det som nu verkar ha triggat igång honom är en kommentar från honom angående en debatt mellan mig och Gunnar Axén i SVT. Jag såg inte den diskussionen, som flera var med i, direkt, utan först i går eftermiddag. Då svarade jag på sakfrågorna, i 5 tweets, till bland annat Axén och Dopping, vilket går att se på mitt Twitterkonto.  Ändå beklagade han sig på kvällen över att jag inte svarat direkt och enbart till honom.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.