Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Staffan Erfors lämnar Metro med omedelbar verkan

Publicerad: 7 december 2017, 08:05

Foto: Andreas Elgstrand

UPPDATERAD. Metros chefredaktör Staffan Erfors lämnar bolaget med omedelbar verkan. Henrik Ek kliver in som tillförordnad chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

MetroStaffan Erfors

Metros chefredaktör Staffan Erfors lämnar tidningen med omedelbar verkan, det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Erfors kommer att gå vidare utanför bolaget.

– Vi är tacksamma över den utveckling Staffan genomfört, bland annat förbättrat det redaktionella arbetet avsevärt. Vi tackar Staffan för hans insatser och kommer ha dessa som avstamp när vi tar nästa språng i mediahuset Metros digitala utveckling säger Mikael König, vd på Metro.

När Resumé når Metro-vd:n säger han:
– Jag har ingen mer information än det som står i pressmeddelandet. Han har gått vidare på egen hand till egen verksamhet. Det här med omedelbar verkan gäller egentligen alltid. Har man fattat beslutet är det lika bra att gå skilda vägar med en gång, säger Mikael König.

Han uppger att Erfors valt att säga upp sig.
– Det är inget avsked, det är Staffans beslut att lämna företaget. Varför får du fråga honom om.

Staffan Erfors tog så sent som i mars tidigare i år över posten som chefredaktör.

– Metro har varit en fantastik arbetsplats, men jag har beslutat att jag vill gå vidare och utveckla en egen verksamhet, berättar han.

Henrik Ek tar över som tillförordnad chefredaktör.

Resumé söker Staffan Erfors.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MetroStaffan Erfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.