Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Staffan Heimerson planerar starta resetidning

Publicerad: 4 augusti 2015, 13:23

Aftonbladetprofilen Staffan Heimerson smider planer på en resetidning för en mogen publik som har arbetsnamnet Vi Reser. Nu hoppas han på att något förlag ska nappa på idén.


Ämnen i artikeln:

Staffan Heimerson

79-årige världsreportern Staffan Heimerson skriver för flera svenska tidningar och har bland annat en kolumn i Aftonbladet varje lördag. Han tror att det finns en marknad för resetidningar för 55-plussarna.

– Resejournalistiken idag är för hiphop, med ledorden häftigt och het. Min tidning ska vara motsatsen till detta. 55-plussarna gör allt mellan att fotvandra i Alperna till att gå på Metropolitan i New York. De vill läsa om opera, konst och mat. Jag har haft idén i tio år och jag anser den vara bra, säger Staffan Heimerson till Resumé.

Staffan Heimerson har som ambition att vara redaktör på Vi Reser i åtminstone ett år.

– Det skulle vara roligt. Vi får se om tidningen ska läggas under eget förlag eller om något förlag tar upp den. Jag har mängder av tankar och material kring tidningen och är beredd att tala med den förläggaren som tror på detta, säger Staffan Heimerson.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Staffan Heimerson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.