Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ståhl förhörd av rikskrim

Publicerad: 28 juni 2012, 07:29

Sydsvenskans före detta vd Johan Ståhl har förhörts av rikskriminalen.

Foto: Pressbild.

Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl har förhörts av rikskriminalen rörande misstankar om grovt mutbrott. Ärendet rör försäljningen av tidningarna i Skånemedia.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanBonnierJohan Ståhl

Leif Gustafson på Advokatgruppen i Stockholm uppger att förhöret  hölls för en dryg vecka sedan, enligt Sydsvenskan.

Han utsågs igår till  offentlig försvarare åt Johan Ståhl:
– Johans inställning är att han  inte har gjort något fel eller begått något brott. Ett förhör har ägt  rum och där har han lämnat sina förklaringar. Vilka de är vill jag inte  gå in på just nu, säger Leif Gustafson till Sydsvenskan.

Han  uppger att rikskriminalens förhör handlar om försäljningen av  tidningarna i Skånemedia., där Johan Ståhl anklagas för att ha skaffa  sig egen vinning.

Polisen har också redan har förhört vittnen som  riksdagsledamoten Christer Nylander och Kristianstads  kommunstyrelseordförande Pierre Månsson.

De både representerade en av köparna i affären och slog larm till Sydsvenskans ägare Bonnier, enligt Sydsvenskan.

Tidningen  uppger också att åklagaren tidigare har intresserat sig för andra  affärer som Johan Ståhl har genomfört under sin tid som vd.

Leif  Gustafsson uppger dock att inget av detta har tagits upp i samband med  rikskriminalens förhör av Johan Ståhl:
– Man ska ha klart för sig att  det krävs väldigt låg misstankegrad för att åklagare ska vara skyldig  att inleda förundersökning. Nu har man fått Johans uppgifter och jag  ifrågasätter om den här förundersökningen fullföljs, säger Leif  Gustafson till Sydsvenskan.

Sydsvenskan har utan framgång sökt Johan Ståhl för en kommentar.

Johan  Ståhl-affären briserade i samband med att Resumé publicerat uppgifter  om att Johan Ståhl ska ha försökt sko sig på försäljningen av  Skånemedia.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.