Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ståhls affärer granskas av åklagare

Publicerad: 7 februari 2012, 07:34

SDS-koncernens förre vd Johan Ståhl granskas nu av Riksenheten mot korruption skriver Sydsvenskan. Orsaken är Resumés avslöjande om att han försökt tillskansa sig privat vinst vid försäljningen av Skånemedia.


Det var Resume.se som i december kunde avslöja Johan Ståhls rekordstora fallskärm på drygt 10 miljoner kronor, och det avtal som möjliggjorde att han kunde utlösa den på egen hand. Dessutom kunde Resumé senare berätta att han försökt tjäna pengar för egen räkning när han hade Bonniers uppdrag att sälja Skånemedia.

Köparna reagerade på Ståhls dubbelroll och slog larm till dåvarande styrelseordförande Ulrika Saxon, som valde att lägga locket på. Istället förbättrade hon Johan Ståhls fallskärmsvillkor.

Efter Resumés avslöjanden beslöt Sydsvenskans nya styrelseordförande Gunilla Herlitz att avskeda Ståhl med omdelbar verkan och dra in hans fallskärm.

Styrelsen utredde också hans övriga affärer men har valt att inte polisanmäla Ståhl. Men nu reagerar statsåklagare Gunnar Stetler och inleder på eget initativ en förundersökning efter Resumés rapportering.
– Att vi inleder en förundersökning innebär att det finns en konkret misstanke    om brottslighet som har samband med utförsäljningen av Skåne­media. Nu    handlar det om att utreda hur substantiella dessa misstankar är och vi    kommer att hålla förhör med vissa personer, säger Gunnar Stetler till Sydsvenskan.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.