Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stämdes då sattes bolaget i konkurs

Publicerad: 15 mars 2010, 14:13

Medieföretaget First Media stämdes av en av företagets säljare som fått för lite i lön.
Då försattes bolaget i konkurs.
Nu har säljaren vunnit i domstol – men bolaget har startat om efter konkursen.


First Medias inriktning har varit kundtidningar och informationsfoldrar för hotell. Bland kunderna finns flera av de största hotellkedjorna som Best Western, Clarion, Hilton och Choice Hotels.

Men företaget har under en lång tid haft svårt att betala både löner till anställda och leverantörer. I höstas skulle säljarna få sämre provision och flera hoppade då av från bolaget. En av dem inledde då också en process mot företaget.
– Jag kontaktade en advokat och vi gick igenom alla mina lönespecifikationer. Vi hittade en rad felaktigheter och skickade in kraven till företagets ledning, berättar säljaren för Resume.se.

First Media svarade då med att de tyckte att kraven var felaktiga. Efter en tidsfrist lämnades sedan en stämning in till Tingsrätten. Nu i början av mars kom domen.
– Vi fick rätt och företaget skulle betala mig 56 000 kronor.

Men när säljaren fick rätt i domstol hade företaget redan försatts i konkurs. Nu återstår alltså att kräva konkursboet på pengarna.

Samtidigt är verksamheten i full gång igen. Samma norska ägare kör vidare fast nu med ett nytt bolag. Vd:n Fredrik Kronby fick dock gå i samband med konkursen. Ny vd är Finn Moholt

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.