Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen-ägaren tvingas sälja paradvåningen

Publicerad: 9 september 2014, 06:39

Peter Hjörne.

Foto: Anna-Lena Lundqvist.

Stampen-ägaren Peter Hjörne tvingas sälja paradvåningen och konst – ska amortera 600 miljoner kronor till bankerna före årsskiftet. FP svarar Fi med ”Feminism utan vandalism” och Tyra Sjöstedt slutar blogga. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet


Ämnen i artikeln:

TwitterMicrosoftPeter HjörneTyra SjöstedtJonas SjöstedtStampenErik HaagLotta LundgrenBlocketNokia

Stampen-ägaren i ekonomisk brygga – tvingas sälja paradvåning
Mediekoncernen Stampens kris förvärras och nu tvingas ägarfamiljen sälja sin paradvåning "Annas våning" vid Polhemsplatsen i Göteborg och även sälja av delar av konst- och glassamlingen.
Harry Hjörne bodde i "Annas Våning med sin familj och när Harry hustru Anna dog fattade Peter Hjörne beslut om att använda bostaden som representationsvåning, enligt DN.
GP:s fackordförande Pia Svensson tvivlar dock på att försäljningen kan täcka Stampens skulder – Resumé har tidigare berättat att Peter Hjörne måste betala av 600 miljoner kronor i amorteringar före årrskiftet.

Tyra Sjöstedt slutar blogga – blir uppfinnare
Den populära bloggaren Tyra Sjöstedt har tjänat hundratusentals kronor per månad på sin blogg. Nu lägger hon ned den för att satsa på att bli uppfinnare i stället.
– Det är en väldigt bra inkomst varje månad, men jag känner att jag har råd att sluta nu, säger hon till Aftonbladet.
Tyra Sjöstedt har i stället dragit igång ett företag ihop med en kompis där man ska utveckla uppfinningar för ridsporten – man har redan sökt mönsterskydd och designskydd för massor av produkter.
Hon ska dock behålla sin hästblogg.

FP:s kontring på Fi: Feminism utan vandalism
Folkpartiet rasar mot Fi-kuppen med rosa glasögon på motståndarnas valaffischer. Nu svarar FP med blixtkampanjen "Feminism utan vandalism" som en fortsättning på egna devisen "Feminismutan socialism".
– För oss var det viktigt att agera. I stället för att förstöra Fi:s affischer så sätter vi nu upp egna där vi skriver "Feminism utan vandalism", säger Liberala ungdomsförbundets ordförande Linda Nordlund, till Aftonbladet.

Nya Iphone ska ersätta nycklar och plånbok
Iphone 6 släpps idag och man räknar med att den ska få fart på världens mikrobetalningar. Men experterna menar också att förbättrad batterikraft är ett måste, enligt DN.
Apple har tidigare ratat Near Field Communcation-teknik, NFC, som gör att en mobil oavsett märke kan hantera mikrobetalningar. Iphone6 använder dock NFC-tekniken. Det nya operativsystem Iois8 förväntas också vara förberett för mobila betalningssystem, enligt DN.

Twitter testar "köp"-knapp
Den sociala mikrobloggstjänsten Twitter testar en ny "köp"-knapp. Bakgrunden är att man vill underlätta för användaren att gå från tweets till köp via mobilen. Testet omfattar endast en liten andel av de amerikanska användarna.
Twitter meddelade också att man har inlett ett samarbete med shoppingplattformen Fancy, e-handelbolaget Musictoday, Gumroad och Stripe i samband med testerna, enligt Wall Street Journal.

Målade jättepenis vid SD-skylt
Graffitikonstnären Carolina Falkholt i Borås har målat en jättepenis i anslutning till en SD-skylt. Men hon ändrade sig - och skapade en jättepenis som pekar mot SD-skylten, skriver Borås Tidning på nätet. Hon vill "inte vill bidra till normaliserandet av deras märkliga idéer".

Lundgren och Haag gör julbordsshow
Lotta Lundgren och Erik Haag tar vidare tv-konceptet "Historieätarna" till scenen i vinter, skriver DN. SVT-duon sätter upp showen "Alla kan äta julbord - med Lotta & Erik"  på konsthallen Färgfabriken i Stockholm den 6-13 december. Väldiga julbord ska dukas upp och publiken äter samtidigt som Lundgren och Haag berättar om maten på samma manér som i   "Historieätarna".

Expert: "Nokia gör snart telefoner igen
Telekomveteranen och grundaren av analysföretaget Northstream, Bengt Nordström, är övertygad om att Nokia snart börjar tillverka mobiltelefoner igen – Nokia sålde sin mobilverksamhet till Microsoft för cirka 50 miljarder kronor under förra året, enligt DI.
"Nokia måste hitta ett tillväxtområde och har kunskapen", säger Bengt Nordström, grundare av analysföretaget Northstream.
Hans tes förstärks också av att Nokia har börjat anställa Android-tillverkare.
-. Utgångspunkten för min analys och slutsatser har dock inte varit ryktena, utan vad jag vet om bolaget, säger Bengt Nordström.

Miljöpartiets kampanj polisanmäld
En kampanj från Miljöpartiet för kollektivtrafik har väckt starka känslor bland bilägare i Västerås, enligt DI.
Bakgrunden är att partiet har satt upp lapar som liknar p-böter på bilar runtom i staden och  på lappen uppmanas man att "låta fordonet stå parkerat till förmån för alternativa fordon och vår miljö".
Kommunalrådet Magnus Edström (MP) uppger att flera bilägare hört av sig av varit "skogstokiga".

V lade upp förlossningsavdelning på Blocket
En Blocket-annons rear ut en förlossningsavdelning på Blocket för 289 000 kronor på grund av "dålig lönsamhet". Så vill Vänsterpartiet få fram budskapet att välfärden inte är till salu. I annonsen stod bland annat att avdelningen var "det perfekta objektet för dig som vill ge ditt barn ett försprång i livet!".
Annonsen spreds i sociala medier och plockades till slut ned av Blocket.
– Vi vill visa det sjuka med att man säljer ut välfärden – sjukhus, ambulanser, skolor. Som de borgerliga partierna faktiskt gör, sade Jonas Sjöstedt till Folkbladet enligt SvD.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.