Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen avslutar rekonstruktionen

Publicerad: 28 oktober 2016, 09:09

Martin Alsander.

Foto: Pressbild

Stampen ansöker om utträde ur företagsrekonstruktion hos berörda tingsrätter. Ackorden i samtliga bolag är fastställda. Nu väntar förhandlingar med bankerna om låneavtalen och en nyemission.


Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderGöteborgs-PostenStampenStampen Local Media

I våras ansökte Stampen om rekonstruktion för 13 av koncernens bolag. Under sommaren pågick ackordförhandlingarna som nyligen avslutades utan att någon av fordringsägarna överklagade. Därför ansöker Stampen nu om utträde från företagsrekonstruktionen.
– Vi är tacksamma över stödet vi fått under processen och det faktum att leverantörer, kunder, anställda och Skatteverket har ställt upp för våra verksamheter. Det har varit viktigt för våra anställda, våra läsare och för den lokala journalistiken i Västsverige, säger Stampens koncernchef Martin Alsander i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Domen – Stampen är värdelöst

Nu pågår förhandlingar med bankerna om nya lånevillkor för att sedan kunna slutföra den planerade nyemissionen. Tidigare i höstas skrevs en avsiktsförklaring med en grupp Västsvenska investerare som kommer att gå in med p"betydande belopp" för att rädda Stampens fortlevnad.
– Breddat ägande behövs för att skapa den stabilitet och framåtanda som koncernen behöver under vår fortsatta omställningsprocess, säger Martin Alsander.

LÄS MER: "Skatteverkets ja till Stampen sänder konstiga signaler"

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.