Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen bantar med 100-tjänster

Publicerad: 18 juni 2014, 08:55

Stampen Local Media, bolaget där bland annat GP och Hallands Nyheter gör sig av med 100 tjänster, varav 60 redaktionella i år. Det tillkänagav Stampen i ett pressmeddelande under onsdagen.


Ämnen i artikeln:

StampenStampen Local MediaGöteborgs Posten

Under 2013 tvingades 38 personer lämna de Västsvenska lokaltidningarna som ingår i Stampen Local Media. Nu väntar ett  nytt än mer omfattande sparpaket för tidningarna. I ett pressmeddelande berättar Stampen att de räknar med att göra sig av med 100 tjänster försvinner från Local Media, 60 av dessa är redaktionella.

På största tidningen GP kommer 40 redaktionella tjänster att försvinna. Förhandlingarna har redan påbörjats och ledningen kommer både att presentera avgångserbjudanden och räknar med att nedbemanna genom naturliga avgångar. Stampen kan inte garantera att det inte blir uppsägningar.

– Det är helt nödvändigt för oss att anpassa organisationen efter marknadens utveckling och samtidigt ta tillvara på de möjligheter till samverkan och standardisering som finns inom bolaget, säger Lena Larsson, vd för Stampen Local Media, i ett pressmeddelande.

I höst kommer flera av tidningarna inom Stampen Local Media att göras om.

– Vi siktar på en större omgörning av våra papperstidningar som bygger på en del med lokalt innehåll och en del med i huvudsak gemensamt innehåll. Angelägen och vass lokal journalistik i kombination med relevant och efterfrågat innehåll som fungerar lika bra i Uddevalla som Halmstad eller Göteborg, säger Cecilia Krönlein, övergripande redaktionell chef i Stampen Local Media och chefredaktör på Göteborgs-Posten, i ett pressmeddelande

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.