tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen bröt med Prime på grund av konsult – nu anställs han

Publicerad: 10 november 2015, 14:05

Hampus Knutsson ångrar tipsen i våras. Foto: Prime/Krister Berntsson

Prime-konsultens tips om SVT-kritiska artiklar efter deras granskning av Stampen gjorde att Stampen bröt med byrån. Nu får han en chefsposition inom koncernen.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

JL


I april sände Uppdrag Granskning sitt kritiska program om Stampens ekonomiska kris och ledningens höga ersättningar. Kort därefter hörde pr-konsulten Hampus Knutsson på Prime av sig till Resumé med förslag på kritiska vinklar om SVT. ”Borde ju kunna vara intressant och relevant just när SVT ju är i blåsväder kring Edit och andra satsningar”, skrev han bland annat. Resumé valde då att hålla Knutsson anonym.

Stampen hade anlitat Prime för visst strategiarbete, men enligt Hampus Knutsson tipsade han på eget bevåg. Det hela slog så fel att Stampen valde att säga upp avtalet med Prime.

Stampen var då hårda i sin kritik mot Hampus Knutsson.

”En konsult på Prime agerade utöver vårt uppdrag och tog egna kontakter med media som skulle kunna uppfattas som att det gjordes på uppdrag av oss. Vi har sagt upp det fortsatta samarbetet som en konsekvens av det”, sade Stampens informationschef Anna Norlander till Resumé i april.

Nu anlitas Hampus Knutsson som kommunikationschef i Stampen. Han kommer från 17 november att ta tjänstledigt från Prime.

Johanna Öberg är vd för Stampen Media Partner och tycker inte att rekryteringen är några konstigheter.
– Det var en incident som var olycklig som Stampen på intet sätt stod bakom. Däremot tog byrån sitt ansvar och bad om ursäkt så för oss är saken utagerad.

Kan det inte uppfattas som konstigt att anställa när ni faktiskt bröt avtalet?
– Hampus är en extremt kompetent kommunikatör vilket är precis vad vi behöver i nuläget.

Har ni anlitat Prime igen?
– Nej. Det har egentligen att göra med att vi sköter så stor del av kommunikationen som möjligt internt. Sen arbetar vi med massa olika leverantörer i projektform.

Hampus Knutsson börjar hos Stampen nu på måndag.
– Han kommer arbeta med oss tills vidare. Vi ser att vi har ett behov av kommunikation långsiktigt och gör mycket spännande saker vi vill berätta om, säger Johanna Öberg.

Hampus Knutsson är ångerfull över vad som hände i våras.

Det var du som tipsade Resumé om de kritiska vinklarna?
– Ja, det var jag.

Hur känner du idag?
– Det var ett misstag av mig, en plump i protokoll. Att jag nu får det här förtroendet visar att om man lär sig något och tar sitt ansvar så behöver inte ett misstag bli ett misslyckande på sikt. Vi bad om ursäkt både till Stampen och SVT:s redaktion direkt, säger Hampus Knutsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev