Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen-chef till Trygghetsrådet

Publicerad: 8 december 2014, 11:32

Magdalena Kock.

Foto: Från LinkedIn.

Den tidigare personaldirektören på Stampen Media Group, Magdalena Kock, blir ny regionchef för Svenskt Näringsliv-ägda TRR Trygghetsrådet i Göteborg. – Det är första gången jag lämnar ett företag utan en positiv ekonomisk utveckling, vilket är en sorg i hjärtat, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Magdalena Kock får tjänsten efter att den nuvarande regionchefen går i pension. Hon tillträder på sin nya tjänst i januari.

– Det är riktigt spännande. Jag har jobbat mycket med personalomställning tidigare och samarbetat med Trygghetsrådet, säger Magdalena Kock.

På Stampen har hon jobbat i elva år.

– Det har varit mycket förändringar under den här tiden, det är det i dag också. I våras kände jag att tiden var mogen att gå vidare och ville säga upp mig. Det beror på att jag har jobbat så mycket med neddragningar på moderbolaget att den organisation som blir kvar inte behöver mig. Vi har många duktiga HR-chefer som kan sköta personalbiten, säger Magdalena Kock.

Som du är inne på har Stampen drabbats av stora neddragningar. Har det varit tufft?
– Det är roligare att anställa människor än att säga upp dem. Samtidigt känner jag att vi gjort neddragningarna på ett mänskligt och bra sätt. Men den senaste tiden har vi tvingats säga upp många av de chefer jag själv har rekryterat in, vilket varit en speciell situation. Men många av dem har redan fått nya jobb.

Vad är det första du ska ta tag i på din nya tjänst?
– Prio ett är att träffa personalen i veckan och boka in individuella möten med dem för att se vad de har för behov. Prio två blir att träffa de stora kunderna i regionen som står inför stora omställningar framöver, till exempel Volvo.

Hur kan du använda dina erfarenheter i din nya roll?
– I och med att jag jobbat branscher som bland annat verkstadsindustrin, medicinteknik och media som alla gått igenom stora förändringar tror jag att jag fått en bredd som jag tror kommer till nytta även på Trygghetsrådet.

Hur ser du tillbaka på din tid på Stampen?
– Det har varit jätteroligt och en spännande resa. Det är klart att det är roligare att lämna ett bolag som finansiellt mår bra och så är det inte just nu. Det är första gången jag lämnar ett företag utan en positiv ekonomisk utveckling, vilket är en sorg i hjärtat. Omställningarna på Stampen har varit de mest dramatiska jag någonsin jobbat med.

TRR Trygghetsrådet är en stiftelse som ger råd och stöd till medarbetare, ledning och fackliga företrädare i företag.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.