Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Stampen Local Media skär ned

Publicerad: 25 september 2015, 06:54

Cecilia Krönlein, chefredaktör på Stampen Local Media.

Stampen Local Medias gemensamma redigering i Trollhättan avvecklas. Istället ska tidningarna själva ta hand om sidplanering och färdigställande av printsidorna. Totalt perörs 14


Ämnen i artikeln:

StampenStampen Local Media

Samtidigt förstärks den lokala redigeringen – sidplaneringen – genom att totalt 5,5 tjänster fördelas ut på de lokala titlarna (GP 1,5 tjänst, Bohusläningen 1,5, TTELA 1, Hallands Posten 1,0 och Hallands nyheter 0,5 tjänst).

Förändringen möjliggörs av att sidplaneringsverktyget uppgraderats, vilket gör att sidplaneringen lokalt kan göra klart tidningssidorna.

Tillsättningen av de nya tjänsterna som sidplanerare på de olika titlarna kommer att ske inom kort. Företaget har lanserat ett riktat avgångserbjudande till redigerarna i Trollhättan. Villkoren är desamma som gällde för avgångserbjudandet i somras.

I anslutning till omorganisationen så lanserar företaget också ett riktat avgångserbjudande till medarbetarna på GP:s webbredaktion. Villkoren är desamma som gällde för avgångserbjudandet i somras. Konsekvensen om erbjudandet inte ger avsedd effekt kan bli en arbetsbristsituation.

Stampen Local Media ska nå målet att fördubbla de digitala intäkterna från nuvarande 80 till 150 miljoner kronor 2016. Därför ska en redaktionell digital specialistgrupp bildas. Den ska inledningsvis bestå av åtta personer och rekryteringen sker i första hand internt inom SLM-tidningarna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

StampenStampen Local Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.