Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Stampen riskerar sin affärsidé”

Publicerad: 20 maj 2014, 13:16

Stampen Local Media, där GP ingår, driver ett projekt där man ser över om man kan använda gemensamt innehåll för att spara kostnader. Pia Svensson, tillförordnad ordförande för journalistklubben på GP och på Stampen Västra Journalistklubben, ser med stor oro på planerna.


Ämnen i artikeln:

Lena LarssonStampenStampen Local Media

- Frågan vi har lyft från fackligt håll är att vi ser en fara med att  det blir mindre lokalt material och att vi skulle kunna få en affärsidé  som inte bär, säger Pia Svensson.

Resumé rapporterade tidigare  idag att Stampen Local Media, där GP också ingår, driver ett projekt för  att se över om man kan jobba med gemensamt material i framtiden.

Tanken är bland annat att GP skulle kunna bantas till två delar, där en del består av samproducerat material.

Pia  Svensson vill ändå understryka att man än inte vet hur mycket utrymme  som blir kvar till det lokala innehållet, men att det inte råder något  tvivel om att det blir tal om neddragningar på personalsidan.

Hon  har fört diskussioner om projektet med GP:s chef, Lena Larsson, som  också är vd för Stampen Local Media där bland annat tidningar som  Hallands Nyheter, Strömstads Tidning och TTEAL ingår.
- Ledningen svarar att vi först måste se vad projektet visar, säger hon.

Hon  tycker visserligen att facket har fått information i ett väldigt tidigt  skede, men poängterar samtidigt allvaret i situationen.
- Vi riskerar att äventyra affärsidén för samtliga titlar, säger Pia Svensson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.